Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
30

De kleier van mam Baolder

Een tas vol kleding kwam ze brengen. Een paar broeken, een trui, een bodywarmer, een t-shirt en een sjaal werden samen twee kussens voor op de bank, een herinnering aan mam Baolder. De voorkant kreeg een vierkantjes patchwork, de achterkant werd ook van de kleding gemaakt. Corona heerst, beheerst ons leven. Veel dingen doen we anders dan voorheen. Noodgedwongen denken we veel beter na bij alles wat we doen. Ik maak nog steeds kussens en dekens van kleding, maar neem wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Kleding wordt aan de deur afgeleverd, of met de post gestuurd, en voordat ik er aan begin blijft alles een week onaangeroerd staan. Pas daarna pak ik de kleding uit en ga ik er mee aan de slag. Ook ophalen als de quilt of kussens klaar zijn, gebeurt aan de deur, met een kort praatje op 1,5 meter afstand. Opsturen per post kan uiteraard ook. Veel liever zou ik iedereen binnen vragen in mijn atelier, om samen de kleding te bekijken en over de mogelijkheden en wensen te praten. Helaas kan dit nu even niet, maar gelukkig kunnen we alles bespreken via mail, whatsapp, Skype en telefoon. Wil je nog wat meer foto's van deze kussens bekijken? Die staan hier.
Geen reacties »

Apr
23

Truien-deken

Haar echtgenoot had een grote stapel katoenen truien, in hele vrolijke kleuren. Of ik daar een deken van kon maken. Ook wilde ze graag zijn foto op de achterkant. Al deze wensen nam ik mee mijn atelier in. Omdat het truien betrof, zou het een vrij dikke deken worden. Om het geheel toch wat soepel te houden heb ik een iets dunnere tussenvulling gebruikt, en ook de naden moesten zorgvuldig naar buiten gestreken worden, zodat er geen zichtbare bobbels zouden ontstaan. Omdat de deken van zichzelf al zoveel kleur had, kozen we voor een rustige taupekleurige rand en achterkant. Het is een heerlijke kleurrijke deken geworden, mét een mooie foto aan de achterkant, en inmiddels ligt ie te pronken op de bank. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van deze deken. Zou je ook een quilt of kussen willen laten maken van kleding? Neem dan eens contact met me op.
Geen reacties »

Apr
16

Alle kleertjes verzameld

Opruimen is soms lastig. Kleertjes, gedragen door je kinderen. Eigenlijk kunnen ze al lang weg, maar toch, elke keer als je ze oppakt komen er weer die herinneringen boven, en laat je ze toch nog maar even liggen in de kast, of stop je ze in een doos of in een koffer. Laatst kreeg ik weer zo'n doos toegestuurd, vol met vrolijk gekleurde kinderkleertjes, zowel meisjes als jongenskleertjes. Met die doos kwam het verzoek om er één hele grote quilt van te maken, zodat die herinneringen weer zichtbaar zijn, en niet weggestopt. En zo werden deze kleertjes samen een grote quilt, met een donkerblauwe rand, die het geheel prachtig inlijst. Een vrolijk geheel van heel veel motiefjes en kleurtjes. Ze hoeven niet meer terug in de doos, of weggestopt in de kast, maar ze mogen weer stralen en pronken. Meer foto's van deze quilt vind je hier. Wil je ook zo'n mooie deken van kleding laten maken? Neem dan eens contact met me op via de contact-knop hierboven.
Geen reacties »

Apr
9

Stropdassen!

Een mooie verzameling stropdassen werden een kussen. Wist je dat een stropdas best nog wel een aardig lapje stof oplevert, als je hem helemaal loshaalt? Dan kun je er zo'n mooie bloem voor op een kussen van maken. De punten van de bloem zijn dus niet de punten van de stropdassen, die zijn immers niet altijd even breed. De "bloem" is gemaakt met een zogenaamde Dresden plate, waarbij de afzonderlijke punten gemaakt worden met behulp van een mal. Ze passen dan precies in de cirkel die een bloem vormt. Dit stropdassen kussen ligt inmiddels te pronken in een stoel. Een mooie herinnering aan een mooi persoon. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van dit kussen.

Geen reacties »

Apr
2

Blauw als de lucht

Een stapel overhemden werd een mooie deken vol herinneringen aan een echtgenoot, vader en opa. De blauwe rand past heel mooi bij het kleurenpalet van de overhemden. Net zo prachtig blauw als de lucht al dagenlang is. Aan de achterkant kwam een mooie foto-afdruk op stof. De foto's die je op quilts of kussens ziet laat ik altijd drukken bij een professionele drukkerij. Ze zijn van hoge kwaliteit en blijven mooi, ook als de quilt in de wasmachine en droger gaat. Meer foto's van de quilt kun je hier bekijken.Geen reacties »

LRB