Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
25

Puppy + schatje

Een tijdje geleden alweer maakte ik een lichtgroene puppy, bedoeld als kraamkadootje voor een allerliefst babymeisje. Nu kreeg ik laatst een foto van de kleine dame, samen met het hondje. Zo lief! En ik mag de foto ook nog met jullie delen. Wat een prachtig meisje!

Geen reacties »

Apr
18

Made in England

Het kleine meisje wiens kleertjes in deze quilt verwerkt zijn, is geboren in Engeland, en daar komen ook haar eerste kleertjes vandaan. Heel leuk met motiefjes van de Engelse vlag, maar ook nét even andere kleertjes dan je hier in Nederland vindt. Heel veel lieve bloemetjes, sterretjes, kroontjes en hondjes. En dan dat ene pakje, waar met grote letters "Made in England" op staat, dat verdient natuurlijk een ereplaatsje. Door de keuze voor een roze rand met sterren, gecombineerd met de schattige stofjes in het midden, is het een hele lieve quilt geworden. De smallere donkerblauwe rand ertussen houdt het strak. Ook de achterkant heeft roze stof met sterretjes, en een applicatie van haar lievelingsknuffel gekregen. Een paar extra foto's en wat close-ups, vind je hier.
Fijne Paasdagen allemaal, geniet van het prachtige lente weer dat ons beloofd is!Geen reacties »

Apr
11

Drie keer kleur - no. 3

En dan vandaag de derde quilt in de spotlight. Deze is voor het oudste zusje. Een mix van heerlijke felle kleurtjes en lieve zachte stofjes. Eén jurkje moest verwerkt worden in allebei de meidenquilts, want ja, zo gaat dat vaak, de dames dragen elkaars kleren. De quilt kreeg een omlijsting van lila deze keer. Op de achterkant kwam, net als bij haar broer en zusje, een afdruk van het geboortekaartje.
Dit was de laatste van een erg leuke serie quilts die inmiddels in Den Haag "wonen". En of de nieuwe eigenaren er blij mee zijn? Kijk zelf maar!! En, o ja, meer foto's van alle drie de quilts kun je hier bewonderen.1 reactie »

Apr
4

Drie keer kleur - no. 2

Vandaag de tweede quilt van deze drieluik. Een turquoise omlijsting dit keer voor de stoere kleren van de broer. Deze kleur, die ook terug komt in zijn geboortekaartje, past prachtig bij de deken. En ook in deze box met kleding vond ik een shirtje van "Superman". Die grote "S" moest er in natuurlijk. Wanneer je nog wat meer foto's wilt bekijken, dan vind je die hier.Geen reacties »

LRB