Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
27

De kleding van mama

Al weer een tijd geleden kwam er een berichtje binnen van een jonge dame, ze wilde graag vier dekens laten maken van de kleren van haar mama. Voor haar broers, haar oma en voor haarzelf. Ze moest samen met haar vader een heel eind rijden om de zakken vol kleding te brengen, maar dat vond ze toch fijner dan met de post sturen. Nog net voor kerst waren de dekens klaar, en konden ze als hele speciale cadeautjes uitgedeeld worden. Ik denk dat de quilts in deze gure januarimaand voor veel warmte en mooie herinneringen zullen zorgen. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Jan
20

From the USA

Soms komt er een mooi pakketje uit de USA, van mijn broer die daar woont. Quilt tijdschriften zijn hier in Nederland ook te koop, maar nergens vind je zoveel verschillende als in Amerika. En laatst kwam er weer zo'n mooi pakketje, vol met heel veel leesplezier en inspiratie! Dat wordt genieten komend weekend, Thanks bro!Geen reacties »

Jan
12

Verbouwen

In het najaar van vorig jaar zochten we een nieuwe keuken uit. We gingen naar een keukenspecialist en kozen heel gemakkelijk gewoon de mooiste uit. En dan, maanden later, gaat het proces aan de gang, er moet gesloopt worden, leidingen worden verlegd en er wordt gestukadoord. En als we dan toch bezig zijn, dan ook maar alles "even" schilderen. De hele benedenverdieping wordt uitgeruimd en ineens kan ik niks meer terugvinden, koken we op een klein kookplaatje éénpansmaaltijden. Mijn ateliertje is veranderd in woonkamer/keuken/doorgang voor bouwmaterialen. Toch een klein beetje onderschat, want een nieuwe keuken uitzoeken is nu een echte verbouwing geworden. Alles is stoffig, en mijn handen jeuken om fiks te gaan schoonmaken, maar dat moet nog even een paar daagjes wachten. En terwijl ons huis een bouwplaats is en ik mijn naaiwerk maar even aan de kant heb gelegd, laat ik de foto's zien van twee gezellige en warme kussens die ik net voor kerst maakte. Eentje van ribfluweel, en de ander van heerlijk aaibare teddystof. Nog eventjes, dan zitten we ook weer fijn warm binnen.
1 reactie »

Jan
7

Voor zusje

Voor dit gezin mocht ik een tweede quilt maken. Dit keer waren de kleertjes van het jongere zusje aan de beurt om omgetoverd te worden tot een warme deken vol herinneringen. Enkele jaren geleden maakte ik al een deken van de kleertjes van het broertje. Ook dit keer kwam er een doos vol leuke kleuren en motiefjes, konijntjes, vogeltjes, tijgers, paardjes, kaktussen, bloemen, stippels en strepen naar Baarlo. Het werd een echte meisjesquilt met een roze rand eromheen. Wil je meer foto's bekijken van deze quilt, en van de quilt van het broertje? Die kun je hier vinden en hier.Geen reacties »

LRB