Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
30

Voor zusje

Enkele jaren geleden maakte ik voor haar broertje een stoere quilt met een jeansblauwe rand en al zijn lievelingskleertjes erin verwerkt. En nu was het haar beurt. In een grote doos arriveerden al haar kleertjes met prachtige motiefjes, prints en teksten in lieve, maar ook stoere kleurtjes. Ik maakte er een gezellige, warme deken van, met een fuchsia-kleurige rand en achterkant. De postbode bracht de quilt weer vliegensvlug in een aangetekend pakket naar de andere kant van Nederland. Er kwam nog een foto langs, waarop ze trots poseert met haar nieuwe deken, zó leuk om te zien! Een mooie herinneringsdeken voor later. Hier kun je wat meer foto's van haar quilt vinden, en hier kun je die van haar broertje nog eens bekijken.Geen reacties »

Jan
22

Carson's Courtyard

Al een hele tijd verzamelde ik in een doos stofjes in mooie kleurtjes, restlapjes, kleine lapjes die ik cadeau kreeg, of die ik zelf ergens kocht. De bedoeling was dat deze lapjes ooit een quilt voor op ons eigen bed zouden worden, maar haast had het niet. En toen kwam daar opeens zomaar het juiste patroon langs, en was de quilt ineens in de maak. Carson's Courtyard heet het patroon en het is een ontwerp van Christine Baker.
Nog lang niet klaar hoor, de blokken voor het middendeel zitten in elkaar, en nu komen er nog randen omheen, en daarna een mooie stof voor de achterkant uitzoeken. En de quilt doorstikken natuulijk. Heerlijk om af en toe tussendoor een beetje tijd te kunnen maken voor een eigen "projectje". Op de foto zie je de losse blokken op de grond liggen. Dat wordt het middendeel, en de rest... dat laat nog even op zich wachten....


Geen reacties »

Jan
16

Elk jaar een nieuwe au pair

Al jaren komt tegen het eind van het jaar een mailtje binnen met, "daar ben ik weer, heb je tijd voor nog een kussen"? En natuurlijk heb ik daar tijd voor. Aan het eind van het jaar nemen ze elke keer weer afscheid van hun au pair. En elke keer krijgt de au pair een kussen mee met daarin foto's verwerkt, ter herinnering aan de fijne tijd bij hun in het gezin. Het mag een heel Hollands kussen zijn, met een patchwork van echte oudhollandse stofjes, foto's en geappliqueerde teksten. Telkens zag ik hun dochtertje weer een jaartje ouder worden, van een baby naar een prachtige jonge dame. En dit jaar was daar ineens dametje nummer twee, er was een zusje geboren!! Nu staan er twee prinsesjes op de foto's. Inmiddels is het jaarlijkse kussen een traditie geworden, en ik hoop het nog jaren te mogen maken. De kussens gaan de hele wereld over, om de herinneringen aan dit Nederlandse gezin te koesteren. Klik je hier dan kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Jan
9

Quilt voor R

De laatste van deze vier quilts is voor haarzelf. Gemaakt van de kleding van haar overleden man. Er zijn ook een aantal foto's in verwerkt, foto's van hun tweetjes, een prachtige foto van hem, van hun kinderen, en van hun hondje. Ook voor haar drie kinderen liet ze een quilt maken. Alle vier de dekens kregen een andere kleur rand en achterkant. Die van haar heeft een antiek groene rand, net een tint donkerder dan die van haar dochter. Inmiddels kreeg ik foto's te zien van hoe de quilts in gebruik zijn genomen. Ze worden gebruikt om lekker onder te kruipen, de warmte te voelen en de herinneringen binnen te laten, en dat is precies zoals ik het graag zie. Wil je alle vier de quilts nog een keertje bewonderen? Je vindt ze hier. En wil je ook zo'n quilt laten maken? Neem dan eens contact op met mij. Dat kan via het contactformulier op deze website. Daar vind je ook mijn e-mail adres en telefoonnummer. Op de werkwijze pagina kun je lezen hoe het laten maken van een quilt gaat.

De hele stapel quilts


Geen reacties »

Jan
3

Quilt voor J

Ook J kreeg een deken gemaakt van de kleding van zijn vader, net als zijn broer en zus. In de voorkant werden enkele foto's verwerkt, en de rand werd stoer grijs, net als de achterkant. Op de achterkant kwam ook de eerst letter van zijn voornaam, een applicatie in jeansstof. De verschillende kledingstukken die erin verwerkt zijn, zorgen voor mooie herinneringen. Hun moeder wilde zelf ook graag een deken en die laat ik volgende week zien in het blog. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken, ook van de quilts van zijn broer en zus.Geen reacties »

LRB