Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
26

Foto kussens

Van de kleding van zijn moeder wilde hij vier kussens laten maken. Twee voor zijn kinderen, en twee voor de zussen van zijn moeder. Ieder kussen kreeg een eigen uitstraling en kleur door de selectie van de kleding. In elk kussen werd een foto verwerkt, een mooie herinnering voor de kinderen aan hun oma, en voor de tantes aan hun zus. Ook werd voor elk kussen een passende kleur voor de achterkant gezocht. De kussens zijn geheel gevoerd en doorgestikt en sluiten met knoopjes aan de achterkant. Als je hier klikt, kun je nog wat meer foto's bekijken.

Geen reacties »

Nov
19

De kleding van haar broer

Sinds een tijdje moet ze haar broer missen die veel te jong is overleden. Ze had nog wat kleding met herinneringen, én oude foto's met herinneringen. De kleding en de foto's heb ik samengebracht in een deken, door de foto's op stof te laten drukken en tussen de vierkantjes stof te verwerken. Ook zijn er wat details zoals knoopjes, zakken en merkjes in verwerkt. En op de achterkant een mooie tekst. De donkerblauwe rand en achterkant maakten het geheel tot een mooie strakke deken, en de laag tussenvulling zorgt ervoor dat ie heerlijk warm wordt. De deken ging weer op de post, en is al weer een tijdje op de plaats van bestemming.
Nog wat foto's en details van de deken kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Nov
12

Au pair

Rond deze tijd van het jaar mag ik altijd een kussen maken voor hun au pair die weer naar huis gaat. Als traditie krijgt de au pair een kussen cadeau met een geappliqueerde tekst en foto's. De stofjes die voor het patchwork worden gebruikt zijn echte oudhollandse stoffen. Zachtroze voor de achterkant maakt er een heel lief kussen van. Een herinnering aan de fijne tijd met het gezin in Nederland. Foto's? Hier staan er meer.
Geen reacties »

Nov
4

Vrolijk fuchsia

Een doos vol met lieve kleine meisjeskleertjes. Zachte kleurtjes en prachtige motiefjes, hartjes, streepjes, vogeltjes, pelikaantjes, ruitjes, bloemetjes, visjes, egels, strikjes, wolkjes, konijntjes, stippeltjes en ieniemienie zakjes. Het is altijd weer een verrassing wat er uit de doos komt, en waarmee ik aan de slag mag om er een mooie deken van te maken. Deze quilt werd afgewerkt met een vrolijke fuchsia rand en achterkant. Ook het bijbehorende kussen kreeg deze kleur aan de achterkant. Dit kleine dametje kreeg een deken vol met herinneringen en verhalen over avonturen die ze met haar ouders heeft beleefd. Een deken om te koesteren en onder weg te dromen. En wil je nog wat meer foto's bekijken, dat kan hier.

1 reactie »

LRB