Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
25

Van haarzelf, haar broertje en haar dochtertje

Naast de kleertjes van haar dochtertje waren er ook nog een paar kleertjes van haarzelf van vroeger bewaard gebleven, en ook van haar broertje die er niet meer is. En dat ene pakje, met het konijnenhoofdje moest een prominent plekje in de deken krijgen. De combinatie van deze kleertjes maakt het een hele bijzondere, grote deken, vol met verschillende herinneringen en verhalen om te vertellen. Over vroeger, uit hun eigen jeugd, en ook uit de tijd dat haar dochtertje klein was. De waardevolle kleertjes kwam ze zelf brengen vanuit Rijswijk, en uiteraard kwam ze de deken ook weer zelf ophalen. De deken kreeg een oudroze rand en achterkant om alle kleurtjes mooi bij elkaar te brengen. Wil je nog wat meer foto's bekijken, bijvoorbeeld van het konijntje? Dan klik je hier.





Geen reacties »

Aug
15

De kleertjes van een klein meisje

Het kleine meisje waarvoor ik deze deken maakte kwam zelf met haar moeder de kleertjes brengen. Ze was heel enthousiast en vond het prachtig dat er een deken van werd gemaakt. Haar moeder koos voor een zandkleurige rand, om de motiefjes en kleurtjes van de kleding de hoofdrol te geven, en dat geeft een prachtig resultaat. Natuurlijk kwam de nieuwe kleine eigenaresse ook weer mee om de quilt op te halen, en ze was er erg blij mee. En daar wordt ik dan ook weer blij van, van zo'n spontane reactie. hier kun je nog wat meer foto's bekijken van deze quilt.





Geen reacties »

Aug
1

Haar moeders kleren

Ze kwam ze zelf brengen vanuit Den Haag, tassen vol kleding van haar moeder, en ik mocht er een grote quilt van maken. Graag met foto's erin verwerkt, en zelfs een blokje met haar naam, nog handgeschreven door haar moeder. Op de foto's, maar ook in de kleding, was de liefde voor Parijs duidelijk terug te zien en ook de vrolijke kleuren van de kleding vielen meteen op. De keuze voor een fuchsia kleurige rand en achterkant was dan ook een logische keuze en mooi passend bij de quilt. Inmiddels is de quilt al weer een tijdje in Den Haag, en zal ze denk ik voor veel mooie en warme herinneringen zorgen en hopelijk af en toe een glimlach op het gezicht toveren. Meer foto's zien? Die staan hier.




Geen reacties »

LRB