Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
30

Fuchsia fun

Twee grote dozen vol met kleertjes van twee zusjes werden per post naar Baarlo gebracht. Er kwamen drie verschillende stapels uit, want de meiden hadden ieder hun eigen kleertjes, maar er waren ook een heleboel kleertjes die ze allebei gedragen hadden. Van de gezamenlijke kleertjes moest natuurlijk in allebei de quilts wat verwerkt worden. Lieve plaatjes en motiefjes werden uit shirtjes, rompertjes, broekjes, jasjes, truitjes en lakentjes gehaald. Muisjes, konijntjes, visjes, vlinders, glitters, sterretjes en bloemetjes, aardbeitjes, zwaantjes, koala, Minnie Mouse, flamingo's, een Unicorn, pandabeertjes en een zwarte kat met oortjes vormen samen een vrolijk geheel. En nog vrolijker worden de dekens door de keuze voor de fuchsiakleurige rand en achterkant. Echte meidendekens zijn het geworden, vol met mooie herinneringen, verhalen en avonturen uit hun eerste levensjaren. Inmiddels bracht de postbode de dekens weer naar hun huis, zodat ze er lekker onder kunnen kruipen nu het zo langzamerhand echt herfstweer wordt. Ik hou daar wel van, guur buiten, gezellig binnen. Wil je nog wat meer foto's zien van alle leuke details in deze dekens? Dan kijk je hier.Geen reacties »

Sept
25

Overhemden en zomerjurkjes

Ook deze week nog een throwback, een quilt die ik jaren geleden maakte van stofjes van overhemden en zomerse jurkjes en bloesjes. Allemaal hexagons, ofwel zeshoekjes. Allemaal met de naaimachine in elkaar gezet, en dat is best een dingetje, want meestal worden hexagonquilts met de hand in elkaar gezet omdat je heel lastige hoekjes moet maken met de naaimachine. Er kwamen twee randen omheen, een effen lichte en een fris blauw geruite. De zeshoeken werden allemaal in de naad doorgestikt, zodat er ook aan de achterkant een patroon van hexagons te zien is. Een echt kunstwerkje, en ik hoop dat deze quilt nu op een plekje is waar ze bewonderd en gekoesterd wordt. Want .... ik heb de quilt verkocht, jaren geleden op een piepklein marktje bij de kerk in Blerick, aan een mevrouw die haar heel graag wilde hebben. En ja, achteraf had ik dat eigenlijk niet moeten doen, want daarna heb ik nooit meer een hexagonquilt gemaakt natuurlijk. Een beetje spijt heb ik er wel van, dus daarom hoop ik des te meer dat ze nog steeds ergens ligt te pronken op een stoel, of op een bed. Gelukkig heb ik de foto's nog. En mocht je toévallig weten waar ze is, dan hoor ik het heel graag.

Geen reacties »

Sept
17

Throw back - Jeans Forest Heroes

Soms blijven quilts nog even "geheim", omdat de ontvangers ze nog niet kado gekregen hebben. En dan komen ze natuurlijk ook nog niet in het blog. Daarom neem ik jullie vandaag mee terug in de tijd. Wie mij al heel lang volgt heeft ze misschien al eens ooit gezien, deze "Jeans Forest Heroes". Kussens met silhouetten van bosdieren, een beer, een hert en een eland. De silhouetten zijn gemaakt van stof uit gedragen spijkerbroeken. Dat ze gedragen zijn is ook duidelijk terug te zien in de stof. De ondergrond van het kussen heeft een lichtbeige kleur. De kussens zijn geheel doorgestikt en sluiten aan de achterkant met knoopjes. De blauwe stiksels zijn met de hand gemaakt. Ik heb er in opdracht een paar series van gemaakt en verkocht, dus ik heb er zelf nog maar eentje. Maar misschien heb jij er ook nog eentje? Eigenlijk zijn ze nog steeds leuk, tóch nog eens een keertje silhouet kussens maken.....


Jeans Forest HeroesGeen reacties »

Sept
12

Twee broertjes - deken Nr 2

De vorige week liet ik de eerste van twee dekens voor twee broertjes zien, dat was de deken met de jeansblauwe rand. Vandaag is de tweede deken aan de beurt. Deze quilt heeft een heel eigen karakter door de lieve kleertjes en de dusty mintkleurige rand en achterkant. Poezen, walvissen, een indianententje, een heuse haai met echte vinnen en een zonnebril, clowntjes en een vosje, nijntje pluis, leeuwtjes, ananassen, wolkjes, dinosauriërs en een vliegtuig, allemaal leuke printjes die ieder hun eigen verhaal vertellen. Ook deze deken vol herinneringen en spannende verhalen is al op de plek van bestemming. En ik mag de leuke foto van de jongens samen met hun dekens laten zien. Hoe leuk is dat! Wil je nog wat meer foto's van de beide dekens bekijken? Die zie je hier.

Haaaaai!!

Geen reacties »

Sept
4

Twee broertjes - deken Nr 1

De postbode bracht weer eens een doos vol met kleertjes naar mijn atelier. Dit keer waren het de kleertjes van twee kleine jongetjes. Allebei kregen ze een mooie deken van hun eigen kleertjes, vol met leuke, spannende en ontroerende herinneringen. Nadat de ontwerpen klaar waren en ik hun moeder daar foto's van had gestuurd, maakten we keuzes voor de rand en achterkant van de dekens. De ene kreeg een jeansblauwe rand, de andere een dusty mint kleur. Beiden mooi passend bij de kleuren van de kleertjes. Dit weekend arriveerde de doos met de dekens bij hun huis, en de jongens kropen meteen op de bank onder hun eigen deken. Zo leuk om daar dan een foto van te krijgen. En nóg leuker, die foto's mag ik ook met jullie delen. Vandaag laat ik de foto's zien van de quilt met de jeansblauwe rand, de andere quilt bewaar ik nog even voor volgende week. En dit is de link naar nog meer foto's van deze stoere maar tegelijk ook vrolijke quilt.

1 reactie »

LRB