Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
27

De kleding van haar vader

Er waren nog maar enkele kledingstukken van haar vader, en ze wilde daar graag een deken van laten maken. Ze stuurde een pakketje op met daarin een paar overhemden, een short, en twee truien. De gele trui zorgt voor prachtige zonnige accenten. De andere trui was donker grijs van kleur, en we vonden het een mooie match om de rand en achterkant ook donkergrijs te maken, omdat het zorgt voor een stoer uiterlijk. Deze quilt laat zien dat ook als je maar een paar kledingstukken van een dierbare persoon hebt, daar vaak nog een prachtige deken van te maken is. Meer foto's van deze quilt kun je hier bekijken.Geen reacties »

Mei
21

Zijn sportshirts

In de kast lagen nog altijd de sportshirts van hun zoon, die ze al weer heel wat jaren moeten missen. Nu was de tijd gekomen dat daar een grote quilt van gemaakt mocht worden voor op hun eigen bed. Shirts van zijn geliefde voetbalclubs en zijn lievelingsshirts. Lekker felgekleurde shirts met heel veel logo's, die samen een mooi kleurrijk patchwork vormen. Een zwarte rand en achterkant maken het geheel compleet. Er waren zelfs nog genoeg lapjes over om twee bijpassende kussens te maken. Op deze manier zijn de mooie herinneringen in een warme deken verwerkt. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze quilt en kussens, die staan hier.Geen reacties »

Mei
13

De memoryquilt van Jeroen

Al weer een paar maandjes geleden gingen we helpen klussen in zijn nieuwe huis, en nu woont ie er al weer een tijdje, op zijn mooie plekje in Venlo. En wat is het een gezellig plekje geworden! Dan mogen de foto's van de memoryquilt die ik voor hem maakte natuurlijk niet ontbreken. Een quilt gemaakt van T-shirts die hij in de loop van de jaren verzamelde. Vakantieshirts, shirts van de middelbare school, sportshirts, drum-optreden-shirts, lievelingsshirts, universiteit-shirts, allemaal veel gedragen, en bewaard. Nu is het een deken, die mee ging naar zijn nieuwe stekkie. Juist het vale, verwassen uiterlijk van de shirts geeft de quilt een mooie uitstraling vind ik. En ik liet het al eerder zien, maar ook het door hemzelf ontworpen kussen staat nog weer even op de foto's. De deken, het kussen, en het allerbelangrijkste, onze zoon zijn goed geland!

1 reactie »

Mei
7

Overhemden en korte broeken

Eigenlijk had hij ze nog moeten dragen, de overhemden en de korte broeken waar ik een quilt en drie kussens van mocht maken. Weggooien, of aan iemand anders geven was moeilijk en daarom was het een uitkomst om er een deken voor haarzelf en kussens voor hun kinderen van te laten maken. Quilt en kussens passen bij elkaar, maar zijn ook los van elkaar erg mooi. Er zijn details van de kleding in terug te vinden, zoals de kleine schorpioentjes van een korte broek, en de short van fotostof, maar ook de stof die aan de binnenkant van de manchetten van een overhemd zat. De deken kreeg een lichtgrijze rand, en de kussens hebben dezelfde grijze achterkant. Hier kun je nog wat meer foto's van de quilt en de kussens bekijken.

Geen reacties »

LRB