Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
31

2019 was een mooi quilt jaar!

2019 betekende voor Dutch Patches dat ik een prachtige stapel van 35 quilts van kleding, een grote berg kussens en enkele puppy's mocht maken. Warme dekens en kussens vol herinneringen die verspreid over heel Nederland, en zelfs daarbuiten worden gekoesterd. Ik wens alle klanten, volgers en likers een mooi en warm 2020!
Geen reacties »

Dec
26

Quilt voor T

Van de T-shirts, polo's, korte broeken, zakdoeken, want die had hij altijd bij zich, spijkerbroeken en zwembroek, zelfs een onderbroek. Daarvan maakte ik een quilt voor hem. Foto's van pap, van hun samen, en van hun hondje kregen ook een plekje op de deken. Een foto waar vanaf straalt wat een mooie band ze hadden. De eerste letter van zijn naam werd op de achterkant geappliqueerd. En er kwam een donkerblauwe rand en achterkant, want blauw is zijn lievelingskleur. Nu kan hij pap toch weer een beetje bij zich voelen. Nog wat foto's bekijk je hier.

Geen reacties »

Dec
19

Christmas long ago...

Stoere jongens en meisjes die op straat mistletoe verkopen, een man die op zijn schouders een kerstboom mee naar huis neemt, een klein jongetje dat heel stoer een kerstboom optilt en een groep schoolkinderen die om de beurt een kerstkaart mogen posten... beelden van lang vervlogen tijden. Ik hou van deze oude foto's, de nostalgie die er bij hoort. Verwerkt in een kussen zijn ze een stijlvolle kerstversiering voor in je gemakkelijke stoel. De kussens zijn helemaal gevoerd en doorgestikt en hebben een knoopjessluiting aan de achterkant. Hier kun je ze allemaal nog eens bewonderen. En heb je zelf nog een mooie oude foto (of een nieuwe, dat kan ook natuurlijk) die je graag op een kussen wilt hebben, stuur me dan een berichtje. Er is heel veel mogelijk.


2 reacties »

Dec
12

Quilt voor A

Zijn T-shirts, polo's, overhemden, spijkerbroeken, zwembroek, maar ook de zakdoeken die hij altijd bij zich had, en zijn lievelingsonderbroek, allemaal zijn ze verwerkt in deze quilts. We lieten ook een paar foto's afdrukken op stof, van hem, van hun samen, en van hun hondje, dat ook ziek was, en korte tijd voor zijn baasje overleed. Hun moeder wilde graag voor haar kinderen en voor zichzelf een herinneringsdeken, en het zou een verrassing blijven tot Kerst. We kozen zorgvuldig voor ieder een andere kleur voor de rand en achterkant, en achterop kwam de eerste letter van hun voornaam. Uiteindelijk waren de quilts op tijd klaar om ze zelfs op Sinterklaasavond cadeau te geven. Deze quilts zijn in Baarlo gebleven, en de komende tijd zal ik ze hier laten zien. De eerste kreeg een licht antiek groene kleur voor de rand. Wil je meer foto's bekijken, die staan hier.

Geen reacties »

Dec
5

Throwback Thursday: allereerste grote opdracht

Ik maakte graag quilts, was aan het experimenteren geweest met gedragen kleding, en stond af en toe op een hobbymarktje om mijn werk te laten zien, en héél af en toe wat te verkopen. En toen kwam daar ineens het verzoek om vier quilts van kleding te maken. Ruim 6 jaar geleden is het alweer, mijn eerste grote quilt opdracht. Heel spannend, maar ook heel fijn om te doen. Vele quilts verder inmiddels, en spannend vind ik het inmiddels niet meer, maar nog steeds fijn om quilts te maken van kleding. En soms komt er dan een klein geluksmomentje langs in de vorm van een foto, zomaar via de mail, of op Facebook of Instagram, waarop ik dan een quilt terugzie die ik ooit gemaakt heb. Zoals de quilt op de foto, met een lief slapend mannetje onder de deken die gemaakt is van de kleding van zijn overleden opa. De deken is inmiddels al meer dan 6 jaar oud. Mooi om te zien dat ie nog zo goed dienst doet. Dankjewel Susan! Hier zijn de foto's van destijds nog te bekijken.
1 reactie »

LRB