Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
29

Drie keer kleur - no. 1

Er zijn weer drie heerlijk kleurige quilts de deur uit gegaan. Den Haag was deze keer de bestemming. Twee zusjes en een broer kregen een deken van hun kinderkleertjes, en de kleur van de achterkant en rand werd uitgezocht aan de hand van de kleuren van hun geboortekaartjes. Deze geboortekaartjes zijn ook op stof afgedrukt en op de achterkant gezet. De komende weken laat ik ze één voor één zien.
Vaak hoor ik dat er gedacht wordt dat kleertjes met een vlekje of een gaatje niet meer bruikbaar zijn, maar dat kan juist wel. Daar snij ik dan omheen, en dan kunnen die lievelingskleertjes, die het meeste gedragen zijn, ook in de quilt. Ook de zachte, vale kleuren van de veelvuldig gewassen kleding zijn vaak juist mooi.
De deken van vandaag was voor het jongste zusje. Een quilt in lieve kleurtjes, maar ook met haar Superman pyjamaatje er in verwerkt. En een grote bloem erop, die op een schattig zomerjurkje zat. De fuchsia rand en achterkant maken het helemaal af.
Volgende week de tweede, stoerdere quilt, van de broer. Wil je nog wat meer foto's bekijken, die staan hier.
Geen reacties »

Mrt
21

De gele vlinder

Haar tante liet een quilt maken van de kleding van haar moeder. Die quilt liet ik vorige week hier zien. Maar er kwam een tweede deken, want haar nichtje wilde ook heel graag een "oma deken". En ze bedacht zelf dat ze graag van dat ene, fel gele shirtje van oma een vlinder erop wilde, precies in het midden. Ook zocht ze zelf de stof voor de hemelsblauwe rand uit. Ze is er dolgelukkig mee, de deken mocht meteen mee op haar bed. Hier staan nog wat foto's om te bekijken.
Geen reacties »

Mrt
14

Vlinders

Sinds haar moeder is overleden, ziet ze regelmatig vlinders om zich heen, die dan ook juist haar uitzoeken om bij rond te fladderen. Heel bijzonder, en het gebeurt zo vaak, dat het geen toeval lijkt. Haar moeder had een spijkerbroek waar in de merkjes vlinders te zien waren. Die details zijn ook in haar deken verwerkt. De deken, gemaakt van de voor haar zo herkenbare kleding van haar moeder, zal voor heel veel warmte en herinneringen zorgen. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier. Ook haar nichtje kreeg een "oma deken". Die laat ik volgende week zien.
Geen reacties »

Mrt
7

Ruitjes van de Ikea

Ik was al een tijdje op zoek naar een gezellig ruiten kussen voor in de stoel. Maar ik kon de juiste ruit in de juiste kleur maar niet vinden. Totdat we een aantal weken geleden weer eens door de Ikea struinden. Daar was het ruitje, én de kleur! Maar het was een deken, geen kussen. Geen probleem toch? Het dekentje met het Ikea-prijsje van 3,99 ging mee naar huis en ik heb het omgetoverd in een kussen, met leuke knoopjes. En ook nog een halve deken over....
Geen reacties »

LRB