Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
23

Babykleertjes kussen

Een heel lief kussen gemaakt van babykleertjes. Ze had nog enkele kleertjes met de naam van hun zoontje erop, en zag die het liefste allemaal in het kussen terug, samen met wat lieve motiefjes en teksten. Het was af en toe even puzzelen, maar het is gelukt. En de beige stof voor de achterkant staat er prachtig bij. Meer foto's? Die staan hier.

1 reactie »

Feb
16

Twee broertjes uit Zuid-Limburg

Twee dozen jongenskleertjes vonden hun weg naar Baarlo, en ik mocht er voor de twee broertjes herinneringsquilts van maken. Allebei de boys hadden duidelijk hun eigen kledingstijl, lief en stoer, en toch heel verschillend. Voor beide quilts kozen we een jeansblauwe stof voor de rand en achterkant, maar om toch een klein kleurverschil te hebben bestelde ik twee tinten jeansblauw. Deze kleur staat heel mooi bij veel van de jongensquilts, vrolijk en toch een beetje stoer. Zie je ook het verschil? En wil je nog wat meer foto's zien, bijvoorbeeld de foto's van de grappige en lieve details, dan klik je hier.


Geen reacties »

Feb
9

Bewaarde kleertjes en dekentjes

Hun kinderen zijn inmiddels pubers, maar op zolder stond nog steeds een doos met kleertjes en dekentjes die te dierbaar waren om weg te doen. En alsof het zo moest zijn zag ze toen de dekens van Dutch Patches langskomen, en wist het meteen, dát ga ik laten doen! Dus kwam de doos met kleertjes en dekentjes vanuit Haarlem naar Baarlo en mocht ik er mee aan de slag. Sommige prints waren te groot om in de afmeting van de vierkantjes te passen, dus liet ik ze groot en nu zijn het de eyecatchers van de quilt geworden. We keken samen naar de kleuren van de quilt, en daar pastte een lichtblauwe rand en achterkant het mooiste bij. Inmiddels is de quilt weer opgehaald, en bleef er een prachtige bos bloemen bij mij op tafel achter. Wederom een deken vol met mooie herinneringen die nog heel lang voor veel warmte zal zorgen. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

1 reactie »

Feb
2

Met een sterretje

Naast een dekentje voor hun nieuwe kleinkind, gemaakt van kleding van zijn opa, maakte ik nog een kussen voor de (schoon)moeder. Ook van overhemden, maar van een andere kleurselectie dan we kozen voor het dekentje. Het dekentje kreeg de rood/blauwe kleuren, en het kussen een blauw/turquoise kleur. Met een symbolisch sterretje in de rechterhoek. Veel herkenbare stoffen en de daarbij horende mooie herinneringen aan haar zoon, die er niet meer is. Nog wat meer foto's, ook van het babydekentje, vind je hier en hier.

Geen reacties »

LRB