Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
24

Herinneringen aan Holland

Zoals elk jaar mocht ik ook nu weer een fotokussen maken voor hun au pair die na een jaar weer naar huis gaat. Op het eerste kussen dat ik jaren geleden maakte, stonden foto's van hun oudste dochter als baby, en nu staan er twee mooie jonge dametjes op de foto's. De stofjes in de patchwork vierkantjes zijn traditionele Hollandse stoffen. Leuk om elk jaar weer aan deze terugkerende opdracht te mogen werken.

Geen reacties »

Sept
9

Van pap

Acht jaar geleden bracht ze mij de kleding van haar moeder die veel te vroeg overleden was en deze zomer kwam ze opnieuw naar Baarlo om kleding te brengen, dit keer van haar vader, die ze nu ook moeten missen. Overhemden, truien, een paar broeken en een stropdas waar een warme deken van gemaakt mocht worden. Ze had de quilt van haar moeder bij zich, en voor mij was het bijzonder om de quilt die ik al zoveel jaren geleden voor haar maakte nog een keertje te zien, want dat gebeurt immers bijna nooit. Voor de roze stropdas van haar vader had ze iets speciaals bedacht om achterop de quilt te maken, een hart, gemaakt van allemaal kleine hartjes. Ook het wielrenshirt met zijn naam erop, waarin hij de Alpe d'Huzes had beklommen kreeg een speciale plek. Deze quilt kreeg geen rand, maar werd smal afgebiesd, net als de quilt van haar moeders kleding. Het is een mooie warme deken geworden, waarvan ik zeker weet dat die een heel speciaal plekje krijgt, vlakbij de quilt van haar moeder. Als je wat meer foto's wilt bekijken, dan vind je die hier. De quilt van haar moeder van zoveel jaar geleden, staat hier.
1 reactie »

Sept
3

Mooie herinneringen

Shirtjes, een sjaaltje, spijkerbroeken, een windjack, een jasje, een paar truien, maar ook van vakantie meegebrachte theedoeken, een geborduurd tafelkleedje en stukken gordijn, het was een prachtige verzameling stoffen, elk met hun eigen herinneringen. En aan mij de eer om daar een mooie deken van te maken die de herinneringen aan hun (schoon)moeder bewaart. Niet de gemakkelijkste opdracht, maar ik denk dat het gelukt is en dat de deken er eentje is vol met warme herinneringen en vakantieverhalen. Er zijn nog wat meer foto's te bekijken, die vind je hier.

Geen reacties »

LRB