Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
22

Nog een paar kussens

Soms komt een tas met kleding nog een keer terug, of zelfs vaker. Ik vraag aan klanten altijd of ze willen dat ik de reststukken van de kleding naar de textielrecyclebak breng, of dat ik ze zal bewaren zodat ze weer mee naar huis genomen kunnen worden. Dit laatste gebeurt best vaak, iedereen met haar of zijn eigen reden. En soms ook worden de reststukken nog een keertje gebracht om er nóg een deken of kussens van te maken, omdat er iemand in de familie bij nader inzien toch ook graag zo'n mooie herinnering wil. De kleding voor deze kussens kwam al twee keer terug, en inmiddels zijn er dekentjes en meerdere kussens voor kinderen en kleinkinderen gemaakt. Wegdoen kan altijd nog, maar bij twijfel, bewaar de kledingreststukken nog maar eventjes...

Geen reacties »

Mrt
14

Schattige mini kleertjes

Er werd een tas vol met hele schattige meisjeskleertjes gebracht, om er een lieve herinneringsdeken en een bijpassend kussen van te maken. Heel veel zacht roze, roomwit en donkerblauw met de allerliefste motiefjes. Voor een klassieke afwerking kozen we een rand in donkerblauw die er mooi bij past. Ook het kussen kreeg een donkerblauwe achterkant. Leuk om te zien hoe de keuze van de kleur de uitstraling van de quilt bepaald. Zo krijgt elke quilt toch een heel eigen karakter. En wil je nog wat meer foto's zien? Die vind je hier.


Geen reacties »

Mrt
8

Van oma

Haar oma speelde een heel belangrijke rol in haar leven, en na het overlijden had ze wat kledingstukken en een stuk van haar oma's lievelingsdeken bewaard om er een quilt van te laten maken. Ze kwam de kleding brengen en het was meteen duidelijk wat voor fijne band ze met haar oma had. De lievelingsdeken met de grote krullen, de kwastjes van haar blouse, de t-shirts met de bekende motiefjes en de zachte truien, stuk voor stuk mochten ze in de deken verwerkt worden. Het werd een grote deken, waar ze lekker onder kan kruipen als ze met haar baby dochtertje op de bank zit. Voor de rand en de achterkant koos ze de kleur antraciet. Het is een deken geworden vol herinneringen en mooie verhalen om aan haar dochtertje te vertellen, over de oma die zo belangrijk was voor haar. Een deken om nog vele jaren te koesteren. Wil je meer zien? Dan staan hier nog wat extra foto's.

Geen reacties »

Mrt
2

Truien en pyjamabroeken

Dozen vol met kleding werden gebracht om er, een jaar later, nog een deken van te laten maken. Truien vol met automerken, een shirt van zijn dart held, dekbedhoezen en geruite pyjamabroeken. Hun zoon was dol op auto's en autosport, en dat zie je in de deken duidelijk terug. En ook in de bijbehorende kussens, die in dezelfde stijl gemaakt werden. De rand van de quilt werd zwart, want dat was zijn lievelingskleur. Een deken, gemaakt van de kleding van hun zoon. Om te koesteren, om te verwarmen en om te herinneren. Wil je nog wat meer foto's van deze quilt en kussens bekijken, die vind je hier.Geen reacties »

LRB