Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
25

De kleertjes van alledrie

Drie quiltjes, waarin de kleertjes van alle drie hun kindjes verwerkt zijn. Een mix van alle kleertjes mocht in alle quilts. Eén van hun kindjes is overleden, en door de kleertjes te verdelen, zit er in elke quilt ook de herinnering aan hem. Er werden foto's, geboortekaartjes en een vingerafdrukje in verwerkt en de achterkant van de quilt werd in twee kleuren uitgevoerd. Ook de afwerkbies is in twee kleuren uitgevoerd. Wederom mocht ik ervaren hoe belangrijk en dierbaar kleertjes zijn als er een kindje overleden is, en hoe moeilijk het voor de ouders is om ze uit handen te geven. Ik doe mijn uiterste best om de dekentjes te maken zoals de ouders het graag zien, en we hebben tijdens het maakproces veelvuldig contact om alle wensen te bespreken. Deze drie quiltjes zijn op hun plekje gearriveerd, en worden gekoesterd. Er zijn hier nog wat meer foto's van deze bijzondere quiltjes te bekijken.

Geen reacties »

Feb
18

De Sleutel

Vandaag krijgt hij de sleutel. Een spiksplinternieuw huis, een eigen plek. En vanaf morgen is het schilderen, vloer leggen, keuken plaatsen, lampen en gordijnen ophangen. De uitgezochte meubels worden geleverd, spulletjes uitgepakt, en dan woont hij voortaan daar. Gelukkig is het niet ver, en kunnen we nog vaak gezellig een terrasje doen, samen uit eten, of gewoon kletsen met thee en koekjes bij hem op de bank. Het is een heel fijn huis, op een leuke plek, en ik ben ontzettend trots, en heel blij voor hem. Maar wat zal ik het missen, de dagelijkse verhalen, het samen koken, even snel samen achter de pc om me te helpen met een tekst voor op een quilt, gewoon, dat ie altijd gezellig in de buurt is. Nog een paar weekjes, tot zijn huis helemaal klaar en ingericht is.... ik denk dat ik er maar extra van ga genieten, en hem daarna moedig en met een grote lach op mijn gezicht uitzwaai.... Een quilt en een kussen mocht ik al maken, die liggen klaar, uiteraard. Het kussen heeft een strakke uitstraling, hij heeft het zelf ontworpen. Donker antraciet met een afdruk van een plattegrond, waarop de plek van zijn huis centraal staat, de geografische coördinaten staan ernaast. De quilt is heel anders, ook helemaal naar zijn eigen idee, maar die laat ik pas zien als hij verhuisd is.


2 reacties »

Feb
11

De Sneeuwpop quilt

Enkele jaren geleden maakte ik al eens een quilt voor haar van de kleertjes van haar oudste zoontje. Nu was de quilt voor de jongste aan de beurt. Een doos vol leuks arriveerde via de postbode. Tussen de kleertjes zat een truitje met daarop een sneeuwpop mét een echte sjaal, een shirtje met een zebra met een zonnebril, een beer met een bijtje op zijn neus, een broekje met "oortjes", en een tijger met een koptelefoon. En eindelijk hebben we weer eens echt winterweer in Nederland, dan kan het toch niet anders dan dat het sneeuwpop truitje in de spotlight wordt gezet? De rand van de quilt werd, net als bij de quilt van zijn broertje, donkerblauw. Nog net voor de sneeuw ons land binnen kwam is het pakket met de quilt door de postbode naar huis gebracht, zodat ze meteen al van de lekker warme deken konden genieten. Nog wat foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Feb
4

De circus quilt

Rond kerst had ik vakantie gepland, even geen quilts maken toch? Of misschien toch eentje, of twee.... voor mezelf? Al een hele tijd had ik een stapeltje gekleurde flanellen lapjes liggen, en nu eindelijk tijd om daar mee aan de slag te gaan. Heerlijk bont gekleurde lapjes, in een druk patroontje, ik hou daar wel van. Voor de achterkant was ik nog op zoek naar een passend stuk stof, liefst ook iets bijzonders, en dat mocht ook lekker bont. Inmiddels hadden mijn huisgenoten de quilt al omgedoopt tot "circustent" toen ik het perfecte stuk stof voor de achterkant zag. Best een dure stof, maar ik kon het niet laten., deze moest het worden. De Scandinavische stof met de Dala paardjes staat er echt fantastisch bij. Deze quilt is nu dagelijks in gebruik, en ligt vrolijk in mijn favoriete stoel gezellig kleurig en behaaglijk warm te wezen. En of ik nog een tweede quilt voor onszelf heb gemaakt tijdens de vakantie, wat denk je? Wordt vervolgd. En nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.Geen reacties »

LRB