Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
25

Automatische gareninrijger

Mijn vorige naaimachine was een Pfaff, eentje van 35 jaar oud, die meestal nog prima deed wat ie moest doen, maar hier en daar toch een beetje begon te piepen en te kraken en af en toe de draad een beetje kwijt was. Maar sinds ik een paar jaar geleden een moderne Bernina kocht mocht het oudje eigenlijk een beetje met pensioen. Want de Bernina is een fantastische naaimachine, met een aantal nieuwerwetse handigheden waar ik graag gebruik van maak. Eén daarvan is de automatische gareninrijger, die feilloos de draad oppakt waar mijn 50+ ogen het een beetje laten afweten. Je hoeft namelijk niet meer het draadje met de hand in het oogje van de naald proberen te steken, nee, je drukt op een hendeltje en het draadje komt vanzelf in het naaldoogje terecht. Een handigheidje dat ik zeer waardeer, en de gareninrijger wordt dan ook veelvuldig gebruikt. En mede door dit veelvuldige gebruik was het inrijgertje een beetje "lam" geworden, en werkte niet meer zoals het hoorde. Gelukkig kon ik na een kort telefoontje diezelfde middag nog terecht bij Rutten Naaimachines op de Alberdingk Thijmstraat in Blerick, die het inrijgertje gewoon op voorraad had en even voor me verwisselde, zodat ik weer vele, vele kilometers draad automatisch door het oog van de naald kan rijgen. Heel blij met de snelle en altijd adequate service van Rutten Naaimachines.


De draadinrijger


De Bernina

Geen reacties »

Juni
18

Grootst!

Als grote verrassing kwam er in dit gezin een derde zoontje. Enkele jaren geleden lieten ze al een keertje een quilt maken van de kleding van hun, toen nog twee, kinderen. Haar trouwjurk en zijn trouwpak werden er toen ook in verwerkt. Nu mocht ik weer een quilt maken van de kleding van alle drie de zoontjes, én er kwam nog een blokje van de trouwjurk in. Het mocht dit keer een hele grote worden, eentje voor op hun tweepersoonsbed. Gezellige printjes en kleurtjes, en hele leuke mini details kregen allemaal een plekje in de deken. Voor de rand en achterkant kozen we een jeansblauwe kleur die het geheel prachtig omlijst. Een deken vol met mooie herinneringen aan de eerst jaren van hun kinderen. Inmiddels ligt de quilt op hun bed te pronken, en mag ik de foto's laten zien. En hier kun je nog veel meer foto's bekijken.
Geen reacties »

Juni
11

Mondmaskers naaien

Het lijkt erop dat iedereen mondkapjes aan het maken is, mijn stofleveranciers melden dat de katoen en elastiek niet aan te slepen is. We hadden al een doos papieren mondkapjes gekocht, want ja, soms moet er gereisd worden met het OV. En misschien een keertje broodjes halen in Duitsland? Met de aanzienlijke stofjesvoorraad in mijn kast en een rolletje elastiek in de la, ben ik toch ook maar eens aan de slag gegaan. Even over het internet gestruind, en een goede tutorial gezocht en gevonden, en aan de slag. Ben je een beetje handig, en wil je ook een paar mondkapjes zelf maken? Via deze link vind je een patroon voor een goed passend mondmasker van dubbele stof, met uitgebreide uitleg en filmpje. https://www.prettyhandygirl.com/best-fit-facemask/ Er wordt een sluitklipje van een broodzak gebruikt om het kapje bij de neus aan te kunnen knijpen voor een perfecte pasvorm. Echt, het werkt prima! Belangrijk is dat je stevige stof uitzoekt van 100% katoen, en dat de elastiek voor achter je oren zacht is, zodat het niet gaat irriteren en schuren. Dan een middagje aan de naaimachine, zodat jij ook een stapeltje wasbare mondkapjes hebt klaarliggen voor als je onderweg gaat en er gevraagd wordt om ze te gebruiken. O ja, het Covid-kapsel van de foto is inmiddels weer naar de kapper geweest, haha.


Mondmaskers


Met mondmasker én Covid-kapsel

Geen reacties »

Juni
4

Flying to Ireland

Een hele tas vol overhemden, die van de vader van haar Ierse vriendin waren geweest. Al weer een hele tijd geleden had deze vriendin haar die tas gegeven, misschien kon zij er iets mee doen? En dat deed ze. Ze kwam naar Baarlo met de overhemden en ik maakte er een quilt van. Die quilt zou afgelopen april al naar Ierland vliegen, maar daar kwam corona tussen. Maar als het weer kan over een tijdje, zullen de vriendinnen elkaar weer ontmoeten, en dan gaat de quilt als verrassing mee. Een warme herinnering aan haar vader. Hier staan nog wat meer foto's om te bekijken. Aan de schaduwen van de boom is te zien dat de foto's in het fletse licht van het vroege voorjaar gemaakt zijn, nog voordat de blaadjes aan de bomen waren.
Geen reacties »

LRB