Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
25

Ice-tea !!

Wat hebben we een zomer hè, warmte en droogte records sneuvelen aan de lopende band, en wie weet, gaan we ook vandaag nog wel een hitterecord breken en wordt het wel 40 graden in Nederland. Dan zoeken we met zijn allen ook wat koelte natuurlijk. Een lekker zomers drankje hoort daar dan zeker bij. Hier in huis is de Ice-tea favoriet, zelfgemaakt uiteraard. Ik kreeg het receptje uit de V.S. (van mijn broertje), waar je vooral in het Zuiden overal verse ice-tea kunt kopen, sweet of unsweetened. Dat nemen ze daar heel serieus, hoe je je ice-tea maakt, welke theesoort, hoeveel zakjes, hoe lang de thee laten trekken. Traditioneel wordt een kleine hoeveelheid heel sterke zoete thee gezet en afgekoeld, die ze dan voor het serveren aanlengen met water en ijs. Wij doen de easy versie, simpeler kan haast niet en dat is precies wat we willen met dit weer toch? Neem een grote kan koud water (ja, koud) en hang daar naar smaak één, twee of drie theezakjes in. Zet de kan in de koelkast en laat een aantal uren langzaam trekken (of de hele nacht). Het resultaat is een lekker frisse, heldere, koele thee. En door de "cold brew" zoals ze dat noemen, wordt je thee helemaal niet bitter of wrang. Serveer je ice-tea gewoon met wat ijsblokjes, of nog lekkerder, met wat schijfjes limoen of citroen, of wat verse munt erin. Wat wij doen:ik heb in de vriezer een paar zakken met in partjes gesneden citroenen liggen. Die doe ik in de kan, dat koelt net zo goed als ijsklontjes, én geeft een heerlijke citroensmaak aan je thee. Een echte opkikker tijdens deze hittegolf. CHEERS!!
Geen reacties »

Juli
18

Mét handtekening!

En dan wordt je gevraagd om van een grote stapel gesigneerde band-shirts een quilt te maken. Wat een geweldig leuke opdracht! (Dit wilde ik al heel lang een keertje doen, maar mijn zoons wilden hun T-shirts nog niet afstaan voor dit doel). Met deze hoeveelheid shirts zou het een grote quilt worden, met af en toe een uitdaging, omdat de handtekening soms op de achterkant van het shirt stond, terwijl de print aan de voorkant zat.
En dan was er dat ene, heel speciale shirt, waar de artiest "this quilt is endorsed by Rufus Wainwright" op had geschreven. Dit shirt moest natuurlijk extra opvallen. We besloten om de print met de handgeschreven tekst een rode rand te geven. Voor de andere randen kozen we grijs. En omdat er eigenlijk teveel shirts waren, en weglaten geen optie was, heb ik er ook een paar in de achterkant verwerkt.
En toen kwam de volgende uitdaging, hoe zet je zo'n grote quilt op de foto? Nou ja, je vraagt gewoon een paar lange mannen om de quilt in de hoogte te houden, zodat je snel wat foto's kunt maken. Vandaar die voeten die je aan de onderkant op de foto kunt zien, hihihi. Deze bijzondere quilt is inmiddels gearriveerd in Amsterdam, waar ze voor heel veel mooie herinneringen gaat zorgen. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken.met rode rand1 reactie »

Juli
12

Lichtgrijs!

Vorige week liet ik de rode quilt van kinderkleertjes van haar jongere zus zien. Die van vandaag is ook gemaakt van kinderkleding, maar kreeg een rustige lichtgrijze rand. Eén gestreept vestje hadden ze allebei gedragen, dus dat moest ook in beide quilts terugkomen. De kleertjes zorgen er uiteraard voor dat elke deken uniek is en net weer anders dan de vorige. Maar de kleurkeuze van de rand is heel bepalend voor de uitstraling van de quilt. Hier kun je de dekens van de beide meiden nog eens bekijken.
Geen reacties »

Juli
5

Rood!!

Er werd weer een grote doos vol kinderkleertjes gebracht in heerlijke kleurtjes. Ik begin altijd met het maken van een ontwerp, en stuur daarvan dan een foto naar de klant. Aan de hand hiervan bepalen we samen wat de kleur van de rand wordt. Het antwoord van de kleine dame waarvoor de quilt gemaakt werd, was heel duidelijk ROOD!! Een hele leuke keuze met een vrolijk resultaat. Kijk hier maar eens voor nog wat foto's.
Geen reacties »

LRB