Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
29

Jas met ruitjes voering

Ze brachten een grote zak met kleding naar Baarlo. Kleding van hun zoon, om er een grote quilt van te laten maken. En in een andere zak hadden ze een lichtbruine jas met een ruitjes voering mee. Een jas van hun zoon, de vader van hun kleinzoon. Of ik daar een knuffelhondje van kon maken voor hun kleinzoon die zijn vader al snel na zijn geboorte moest missen. Het knuffelhondje is het enige knuffeltje dat ik heel af en toe van kleding maak. Het patroon leent zich lang niet voor alle kleding, en vaak verwijs ik door naar Studio Dada in Maasbree die geweldige knuffels van kleding maken. Maar met de stof van deze jas lukte het wel om een knuffelhondje te maken. Puppy ging, samen met de quilt, mee naar huis om bij hun kleinzoon te gaan wonen. "Puppy Dog Pete" is een patroon van Funky Friends Factory, op hun website kun je allerlei leuke patronen kopen.
Geen reacties »

Apr
22

Een quilt voor haar zoon

Een grote doos vol met de allerschattigste jongenskleertjes arriveerde per post. Ik vraag altijd om de belangrijkste kledingstukken in een aparte zak te doen, zodat ik weet dat die met voorrang in de quilt moeten, of zelfs een extra opvallend plekje mogen krijgen. Er was dit keer één zeer belangrijk pakje bij, en na overleg middels whatsapp en foto's hebben we er voor gekozen om het op de achterkant te zetten, in een grijskleurige strook stof. Hierdoor kreeg het een prominente plek. Deze grote quilt kreeg een rand en achterkant in een jeansblauwe kleur. De herinneringen aan de kindertijd zijn op deze manier gevangen in een quilt die inmiddels op het bed van het jongetje ligt. Zo kan hij ze samen met zijn moeder gezellig bekijken, en worden hem de verhalen en avonturen verteld die bij de kleertjes horen. Een deken die nog vele jaren voor warmte en gezelligheid kan zorgen. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze vrolijke quilt, en zien hoe mooi het speciale pakje in de achterkant is verwerkt? Dan klik je hier.

Geen reacties »

Apr
17

Kussentjes van de kleren van oma

Twee bijna identieke kussentjes van de kleding van oma. Gemaakt van slechts enkele kledingstukken, en een donkerblauwe stof voor de achterkant. Een mooie herinnering aan hun oma. Hier staan nog wat foto's van deze kussens om te bekijken.

Geen reacties »

Apr
11

Van Alledrie

We zaten bij elkaar in de brugklas, daar begon het en onze hele middelbare schooltijd, zelfs daarna, waren we deel van een leuk vriendinnenclubje. Schoolreisjes, feestjes, carnaval vieren, samen sporten, avonturen beleven. Er kwamen vriendjes, en zoals dat vaak gaat in het leven, ging het levenspad voor ieder van ons langzamerhand een andere kant op. We kwamen elkaar heel af en toe zo maar eens tegen, een spontane ontmoeting op de koninginnenmarkt of zelfs een keertje in het ziekenhuis. Jaren verstrijken, en we volgen elkaar op afstand, (mede mogelijk gemaakt door social media). Zij kreeg, net als ik, drie kinderen, die, zo lijkt het, zomaar "ineens" volwassen zijn geworden, waardoor wij ook weer een tikje ouder geworden zijn natuurlijk, daar kunnen we niet omheen. En dan is daar die grote stapel kinderkleding, daarvan afscheid nemen is een lastig ding. Die stapel maakte dat onze wegen weer kruisten, ze bracht de kleren naar mij, en ik mocht er een mooie deken van maken, in vrolijke kleuren, met herkenbare details. Voor de rand, de bies en de achterkant kozen we rood en oranje, een heerlijke combinatie. De deken met al zijn herinneringen is inmiddels bij haar op de bank geland, en wie weet, kunnen we over een tijdje weer eens de jaren wegpraten, als we weer op ons gemak bij elkaar op de koffie kunnen. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze quilt, die staan hier.


Geen reacties »

Apr
1

Dekens van oma's truien

Oma had een grote stapel mooie warme truien en daarvan mocht ik twee dekens maken voor haar kleindochters. De dekens zijn vrijwel identiek met blauw als hoofdkleur. De gekozen marineblauwe kleur voor rand en achterkant staat er prachtig bij. Een hartverwarmend aandenken aan hun oma wat ze nog jarenlang kunnen koesteren. Meer foto's staan hier.Geen reacties »

LRB