Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
28

Met een gouden sterretje

Van de kleding van hun oma maakte ik voor haar al eerder een grote deken en een kussen voor haar zus. Maar toen ze hoorde dat er in de familie een baby'tje op komst is, vroeg ze of ik van de reststukken ook nog een babyquiltje kon maken. Er was nog voldoende over, dus dat lukte nog. Als speciale wens wilde ze een klein gouden sterretje op de quilt verwerkt hebben. Inmiddels hebben de aanstaande ouders het dekentje vol met mooie herinneringen aan oma mogen ontvangen op de gender reveal party. Er zijn nog wat meer foto's, die kun je hier bekijken. En wil je de foto's van de grote versie van deze quilt nog eens bekijken, die staan hier.


Geen reacties »

Apr
20

De Camee

Het was oorspronkelijk de gouden trouwring van mijn overgrootmoeder, en na haar overlijden werd de ring gedragen door mijn oma. Maar hij was wat te krap voor oma, zo krap dat ze de ring op een dag niet meer af kreeg. Met een zaagje, een vijl en de nodige zweetdruppels heeft mijn vader toen de ring doorgezaagd om mijn oma te "bevrijden". De beschadigde trouwring is in een laadje verdwenen, tot mijn moeder op een dag bedacht dat ze de ring wou laten voorzien van een Camee, en vanaf die tijd heeft zij de ring lang en heel veel gedragen. In mijn herinnering had ze hem altijd om, en de ring is ook op talloze foto's van vroeger terug te zien. Een tijdje geleden kreeg ik de Camee, we lieten hem op maat maken en reinigen en de eer is nu aan mij, ik draag hem met veel liefde en herinneringen. Herinneringen aan mijn kindertijd, waarin mijn oma ook bij ons in huis woonde, drie generaties vrouwen onder één dak op de Veldstraat.
~Echte camee is gemaakt van natuurlijke materialen zoals schelp, steen, lava of koraal. Er wordt met verschillende tinten gewerkt om het motief nog beter te laten opvallen. De afbeeldingen van gezichten zijn vaak zeer gedetailleerd gegraveerd, waardoor camee een elegante uitstraling heeft~

1 reactie »

Apr
11

Een kussen van de kleren van oma

Eerder al maakte ik voor haar een deken van de kleding van haar overleden oma. De reststukken werden bewaard, en ze vond dat ook haar zus een herinnering aan oma mocht krijgen. Daarom maakte ik nog een kussen van dezelfde stoffen. Voor dit kussen kozen we een donkerblauwe achterkant. Ook kreeg de voorkant een smalle donkerblauwe bies. Uiteraard is het hele kussen doorgestikt en sluit met knoopjes aan de achterkant. Meer foto's? Die staan hier.

Geen reacties »

Apr
1

Die doos met oude T-shirts

T-shirts met opdruk, we verzamelen er heel wat in ons leven, en ze vertellen verhalen. Verhalen van feestjes, optredens, vakanties, vriendenweekends, baantjes, schooluitstapjes, sportwedstrijden, studie, festivals... En dan blijven ze liggen op die grote stapel, achterin de kast, om nog later misschien naar een doos op zolder te verhuizen. Maar weggooien voelt toch een beetje als de leukste avonturen uit je leven wegdoen. En is het dan niet fijn om al die herinneringen weer zichtbaar te laten worden door er een stoere deken van te laten maken? Deze deken is gemaakt van een verzameling bandshirts, sommigen al van een hele tijd geleden, zichtbaar oud en veel gedragen. Maar het verweerde uiterlijk geeft de deken juist charme, en die kleine gaatjes repareren we gewoon. Wil je wat meer foto's zien, dan klik je hier. Misschien heb jij ook wel een doos met shirts die verhalen vertellen?

Geen reacties »

LRB