Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
26

Dikke kus....

Haar zus, haar maatje, vriendinnetje, ze hebben een onlosmakelijke band. Haar zus was en is er altijd voor haar. Er waren mooie vakanties samen, en fijne momenten. Nu is ze ziek, heel ziek, en ze wil haar zus graag iets geven als herinnering. Een herinnering aan vroeger, aan goede tijden, aan mooie reizen, aan haar. Een laatste cadeau, voor later. Dikke kus van je zus ...….. Hier staan nog wat meer foto's van deze quilt, gemaakt van quiltstofjes, in combinatie met wat T-shirts en truien, en op stof gedrukte foto's.

Geen reacties »

Juni
21

Vier dochters - L

Dan vandaag op deze zonnige dag de laatste van deze serie quilts. Quilts voor vier dochters van de kleding van hun vader die ze al op jonge leeftijd moeten missen. Deze dochter koos voor het lichtblauwe poloshirt, en heel belangrijk was ook de kleine krokodil, die moest er zeker in. Op de achterkant, net als bij haar zussen, een geappliqueerde letter, gemaakt van een jeans van haar vader. Wil je de vier quilts nog een keertje bekijken? Hier staan wat meer foto's. Heel toevallig moesten we een paar weken geleden naar Noord-Holland, en daar moesten ook deze quilts heen, slechts een paar kilometer vandaan bij waar we een afspraak hadden. Toen hebben we de quilts daar afgeleverd, en ik kreeg een heel lief bedankje mee, kijk maar!Geen reacties »

Juni
13

Vier dochters - M

Na de quilts van S en P, vandaag de quilt voor M. Zij koos voor stukjes uit de donkerblauwe en aquakleurige polo. Ook haar quilt ziet er hierdoor net even anders uit dan die van haar zussen. Maar omdat ze wel heel veel op elkaar lijken, kreeg elke quilt een letter op de achterkant, de eerste letter van hun voornaam, gemaakt van spijkerstof uit een broek van hun vader. Volgende week de laatste quilt in deze serie, voor L.Geen reacties »

Juni
6

Vier dochters - P

Vorige week liet ik jullie de quilt voor S zien. Vandaag hier in het blog de quilt voor P. Dit is er een in alleen maar blauw en wit tinten. Overhemden, polo's, jeans, korte broeken, heel veel verschillende kleuren blauw. En die ene kleine Lacoste krokodil, van het donkerblauwe poloshirt van haar vader, die wilde ze er heel graag in hebben. In de basis zijn alle kledingstukken over vier quilts verdeeld, maar alle meiden mochten zelf ook één of twee kledingstukken kiezen die voor hun heel speciaal zijn. Daardoor hebben toch alle vier de dekens een eigen uitstraling gekregen.Geen reacties »

Juni
2

Vier dochters - S

Vier quilts voor vier dochters, gemaakt van de kleding van hun vader, die ze al op jonge leeftijd moeten missen. Er was een stapel kleding die in alle quilts verwerkt mocht worden, maar ze hadden ook ieder één of twee kledingstukken uitgezocht die ze speciaal in hun eigen quilt wilden terugzien. Omdat de dekens toch wel een beetje op elkaar gingen lijken, heb ik aan de achterkant een applicatie gemaakt van de eerste letter van hun naam, zodat ze altijd kunnen zien welke hun eigen deken is. De eerste was voor "S", waarin een roze polo en een geruit overhemd verwerkt zitten. De randen en achterkanten van alle vier de quilts werden grijs. De andere drie quilts kun je de komende weken hier bekijken.Geen reacties »

LRB