Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
29

De stropdassen

De stropdassen van haar vader mochten verwerkt worden tot een kussen. Ze koos voor een modern strepen design. Hoewel het lijkt dat de stropdassen "gewoon aan elkaar genaaid zijn" is dit niet zo. Ik haal ze eerst helemaal uit elkaar, verstevig de stof en snij dan repen in de vorm van stropdassen. Die repen worden aan elkaar gezet, Vervolgens krijgt het paneel een voering, en wordt het geheel doorgestikt in de naden van de aan elkaar gestikte repen stof. De achterkant, in een bijpassende kleur, wordt ook gevoerd, doorgestikt en krijgt een knoopjessluiting. Op deze manier is het resultaat een sterk en mooi strak kussen. Nog wat foto's? Die staan hier.
Geen reacties »

Juli
24

De kruiswoordpuzzels

Hij zat vaak te puzzelen, liefst maakte hij kruiswoordpuzzels. Er waren nog wat puzzelboekjes bewaard gebleven, ingevuld met zijn handschrift. Konden stukjes daaruit ook in een deken verwerkt worden? Natuurlijk kon dat. En zo kwamen er stukjes kruiswoordpuzzel met daarin het handschrift van haar vader in de quilt terecht, naast de kleding van hem en zelfs wat stukjes van kinderjurkjes van haarzelf van vroeger. We kozen een stoere grijsblauwe kleur uit voor de rand en de achterkant, een rustige kleur die mooi staat in hun interieur. Ook het bijpassende kussen kreeg diezelfde kleur aan de achterkant. Inmiddels is de deken gearriveerd in Noord-Holland, waar ze voor warme herinneringen aan haar vader zorgt. Hier staan nog wat meer foto's om te bekijken.1 reactie »

Juli
19

Foto kussen

Een fotokussen voor een lieve oppas die gaat vertrekken. Een kussen met veel roze, zowel in het patchwork als in de tekst afdrukjes op stof. Ook de achterkant is gemaakt van een zachtroze stof. Het kussen is geheel gevoerd en doorgestikt, en sluit aan de achterkant met knoopjes. Er zijn hier nog wat meer foto's te bekijken.

Geen reacties »

Juli
8

Stropdassenbloem

Ze wilde haar moeder verrassen met een kussen van de stropdassen van haar vader. Die lagen al lange tijd in de kast, en haar moeder kon ze niet weg doen. Zo kwamen de stropdassen in het geheim mee naar Baarlo en werd het kussen snel gemaakt. Een prachtige verrassing en een heel gelukkige moeder waren het resultaat. Nog wat extra foto's staan hier.

Geen reacties »

Juli
1

Sweet dreams

Deze quilt werd een heel lief en zacht wolkje om heerlijk onder weg te dromen. Gemaakt van de kleertjes van twee meisjes, ingelijst in een roze rand. Ook de achterkant is heel zacht roze. Eenhoorns, regenbogen, beertjes, panda's, poezen, zonnetjes, nijntjes, een zebra en een olifant, afgewisseld met lieve teksten, en allemaal in de kleuren wit, grijs, mint en roze. Heerlijk herinneringen ophalen aan de momenten die bij de kleertjes horen gaat met deze lieve deken wel lukken. Meer foto's, en details bekijken? Die staan hier.Geen reacties »

LRB