Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
30

En door naar 2022

2021 was een druk en bewogen jaar hier. Thuiswerken was nog steeds meestal de norm. Er was een verhuizing, en er waren verbouwingen, diploma's zijn gehaald, banen zijn gevonden. Er waren mooie momenten, maar ook spannende tijden, er was veel plezier, maar ook soms verdriet, en boven alles werd er keihard gewerkt. Mooi was dat we het samen deden, dat we elkaar konden helpen. Nu staat 2022 voor de deur, een jaar waarin ook weer dingen zullen gaan veranderen, er vast hobbels op de weg komen en bergen te verzetten zijn. Maar bovenal gaan we er weer een heel mooi jaar van maken, samen, want daar zijn we goed in.
Dutch Patches heeft afgelopen jaar weer veel mooie quilts en kussens mogen maken, die door het hele land voor mooie herinneringen gingen zorgen. Er gingen er zelfs enkele de grens over. Dankbaar dat ik ook dit jaar weer zoveel warmte heb mogen verspreiden. Dankjewel voor jullie vertrouwen.
Inmiddels is 2022 al bijna volgeboekt met nieuwe opdrachten, en ga ik in januari met heel veel zin weer aan de slag om quilts te maken. Ik wens jullie allemaal heel veel moois voor 2022!
O ja, en kijk eens op mijn website, je kunt er nu ook een review achterlaten, vertellen over de quilt of kussen die ik voor jou maakte.Geen reacties »

Dec
29

Op het voeteneind

Een bedloper is een smalle, lange quilt die je over het voeteneind van je bed kunt leggen. Ik maakte er een van de kleding van haar overleden echtgenoot. Van zijn overhemden, t-shirts en van zijn Feyenoord shirt en sjaal, die mochten ook zeker niet ontbreken. De quilt kreeg een donkerbruine rand, want dat stond het mooist in haar slaapkamer. Ze stuurde me foto's van hoe mooi de quilt op haar bed ligt, en ik mag de foto's met jullie delen. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Dec
21

Fijne Kerst!

Over een paar dagen is het al weer Kerst. We houden het hier heel klein en genieten van wat we wél hebben en wat wél kan. Thuis lekker samen eten en drinken, kerstfilms kijken, boekje lezen, top 2000 luisteren, of zomaar niks doen en van de kerstlichtjes genieten. Buiten is de lucht lekker crispy en koud, heerlijk om te wandelen of te fietsen, vogels spotten in de uiterwaarden van de Maas, de ganzen, zwanen, aalscholvers en roofvogels. Die ingetogen rust van de donkere dagen voor Kerstmis, ik hou er zo van. Hele fijne Kerstdagen voor jullie allemaal!


Rudolph Reindeer, van al weer een paar jaartjes geleden

Geen reacties »

Dec
16

Haar ouders samen

Er was nog veel kleding van haar moeder en haar vader. Wegdoen was lastig, maar bewaren ook. Ik maakte voor haar een grote quilt en twee kussens en verwerkte daarin de kleding van allebei haar ouders, een mooi idee dat ze op die manier in een deken herenigd zijn. De blouses, rokken, broeken en shirtjes van haar moeder samen met de shirts, truien, broeken en jasjes van haar vader. Voor de rand en de achterkant kozen we een bordeauxrode kleur, wat een heel mooi effect geeft, omdat die kleur ook in de kledingvlakjes een beetje terugkomt. Inmiddels is de quilt op bestemming en kreeg ik mooie foto's van hoe de quilt en de kussens in gebruik genomen zijn en gekoesterd worden. Wil je meer foto's bekijken? Die staan hier.Geen reacties »

Dec
9

De kleuren van de herfst

Zoals altijd ontstond er ook dit keer een mooi vrolijk kleurenpalet van de kinderkleertjes die ik in een quilt mocht veranderen. Soms is het palet heel bont en kleurrijk, soms wordt het juist een heel harmonieus geheel. Deze keer passen de warme kleuren allemaal prachtig bij elkaar. De keuze voor een mooie koperkleur voor de rand en achterkant was dan ook snel gemaakt, het past er perfect bij. De kleuren van de herfst zijn ook mijn lievelingskleuren, van alle seizoenen hou ik het meest van de herfst. De kleuren van de blaadjes op de grond als onze boom langzaam leeg waait, de gezellige pompoenen, de knisperend frisse lucht, de overvliegende ganzen, ik geniet ervan. Onze tuin werd dan ook als vanzelf de perfecte setting om de quilt te fotograferen. Wil je nog meer foto's zien, dan kijk je even hier!

Geen reacties »

Dec
1

Kleren van oma

Een kussen van de kleren van haar oma, dat was wat ze graag gemaakt zou hebben. En ze stuurde me een hele doos vol kleding, met het verzoek om er iets moois van te maken. Dus ik ging aan de slag met de kleurtjes en structuren van de stoffen. Het resultaat is een heel vrolijk gekleurd kussen, met een jeanskleurige achterkant. En hoe gezellig het er ook uit zag, zo samen met een quilt van mezelf in de schommelstoel, het kussen is toch op de post gegaan en mag nu ergens anders shinen. Als je hier klikt kun je nog wat meer foto's te bekijken.Geen reacties »

LRB