Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
24

Kleurrijke dekens van haar kleding

Om een mooie herinnering aan hun moeder te laten maken, werden er twee zakken kleding gebracht. Ondanks dat de dame al op leeftijd was, was haar kleding vrolijk en kleurrijk. Dit is ook in de twee quilts die ik voor hen mocht maken terug te zien. Kleurtjes en motieven maken er warme dekens vol herinneringen van. Een antracietkleurige rand en achterkant maken het helemaal af. Eén van de dekens blijft in Nederland, de andere gaat binnenkort naar Schotland. Wil je nog wat meer foto's zien van deze quilts? Die kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Feb
20

Naar Ierland

Drie hartsvriendinnen, samen opgegroeid in Ierland. Eén van hen bleef in Ierland wonen, één ging naar Australië, en één kwam in Nederland wonen. Bijna twee jaar geleden werd er een stapel overhemden gebracht om er een quilt van te maken. De in Ierland wonende vriendin had haar echtgenoot verloren, en de overhemden had ze meegegeven naar Nederland, "kijk maar wat je er mee doet". En die overhemden werden dus een quilt. De bedoeling was om de quilt samen met de in Australië wonende vriendin naar Ierland te brengen. Maar toen kwam corona hun plannen dwarsbomen. Het duurde tot vorige week voordat beide vriendinnen eindelijk naar hun hartsvriendin in Ierland konden reizen en de quilt konden overhandigen. Het werd een emotioneel weerzien, en ze was ontzettend blij met het cadeau. Ik kreeg mooie foto's van de dames én de quilt, die ik met jullie mag delen. Het is een prachtig en ontroerend verhaal, en het is fijn om er een kleine bijdrage aan geleverd te hebben.

Geen reacties »

Feb
4

Quilt met oortjes

Een quilt gemaakt van leuke, kleurrijke kinderkleertjes die gedragen zijn door een klein jongetje. Sterren, een raketje, een plaatje van een lieve hond, Snoopy, een grote haai, en een grote kreeft, een lief pakje met een bijengezicht-mutsje mét voelsprieten, pinguïns, autootjes, streepjes, ruitjes, een piratenpapegaai, én een teddypakje met oortjes. Die oortjes mochten natuurlijk niet ontbreken. Voor de rand en de achterkant kozen we een stoere jeansblauwe kleur. De quilt is inmiddels alweer door de postbode naar zijn bestemming gebracht. En later dit jaar komen de kleertjes van zijn jongere zusje naar Baarlo, zodat zij ook haar eigen quilt krijgt. Wil je nog wat foto's van deze stoere jongensquilt bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

LRB