Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
24

Zijn lievelingskleur was rood

Een quilt gemaakt van de kleding van haar vader, dat wilde ze heel graag. Truien, polo's, overhemden, twee stropdassen en een rood vest. En omdat rood haar vaders' lievelingskleur was, moest dit vest er mooi in uitkomen. Ook in de overhemden en stropdas zaten rode accenten, waardoor de aanwezigheid van rood in de quilt subtiel werd versterkt. Om de quilt heen zit een donkerblauwe rand, en ook de achterkant is donkerblauw, maar wel onderbroken met een rand vierkantjes. Hier vind je nog wat foto's van deze rood-wit-blauw quilt. Toen ze de quilt kwam ophalen had ze voor mij ook nog een doos heerlijke eitjes mee, van hun eigen kippen, zo lief.Geen reacties »

Mei
16

Een grote rol tussenvulling

Quilts bestaan over het algemeen uit drie lagen. Een toplaag, een zachte tussenvulling en een achterkant. Voor die tussenvulling gebruik ik al jaren een polyester vulling van Quilters Dream. Polyester, ja, maar als je de vulling ziet en voelt zou je dat niet zeggen. Zacht, soepel, ademend, en heel fijn, het krimpt niet en laat zich heel goed verwerken in het soort quilts dat ik maak. Deze vulling bestel ik al jaren bij Patch&Stitch in Weert, een winkel voor Quiltstofjes en Quiltbenodigdheden. Eens in de paar maanden bestelde ik een grote doos vol met meters tussenvulling, maar nu heb ik voor het eerst een hele rol gekocht, en deze opgehaald in Weert. Sinds kort is de winkel op een nieuwe locatie te vinden. Een veel grotere winkel, gezellig ingericht en met wanden vol met de prachtigste stofjes. Bovendien is er ook een grote tafel en ruimte voor workshops. Het is een gezellig en warm ogende winkel geworden. Nieuwsgierig geworden? Er is ook een Patch&Stitch website waar je alvast een kijkje kunt nemen, of ga eens naar de Facebookpagina, waar ook een leuk filmpje van de winkel te bewonderen is. www.patchandstitch.com.

2 reacties »

Mei
9

De eerste vijf jaar

Heel veel kleertjes van een kleine jongen, kleertjes die hij in zijn eerste vijf levensjaren droeg. Als herinnering aan die tijd wilden zijn ouders een deken laten maken, een grote deken, waar al die kleertjes in terug kwamen. Op een aantal shirtjes stonden draakjes en bulldogs, en omdat die een speciale betekenis voor hun hebben, moesten die natuurlijk ook een belangrijke plaats op de deken krijgen. Een donkerblauwe rand er omheen, en een donkerblauwe achterkant maken er een strakke quilt van. Er waren zelfs nog vierkantjes genoeg om twee bijpassende kussens te maken. En heel leuk, ik kreeg meteen een telefoontje toen de quilt per post was gearriveerd. Ze wilden me laten weten hoe enthousiast ze waren toen ze de quilt, die ze tot dan toe alleen maar op de foto gezien hadden, ook in het echt konden zien én voelen. "In het echt is ie nóg mooier!!" Dat hoor ik wel vaker, want ook al doe ik mijn best om de quilts die ik maak zo goed mogelijk op de foto te zetten, ze daadwerkelijk in handen hebben is natuurlijk nog mooier. Ook van deze quilt en kussens heb ik een aantal foto's gemaakt, en die kun je hier bekijken.Geen reacties »

Mei
2

Half Square Triangle

Ze nam een wasmand vol met overhemden mee, van enkele de mouwen nog opgerold van de laatste keer dat ze gedragen waren. Haar man droeg altijd overhemden in mooie kleuren en motiefjes, of ik daar een driehoeken-deken van wilde maken. Om deze quilt te kunnen maken is een groot aantal overhemden nodig, in veel verschillende kleuren, en deze mand vol was daar heel geschikt voor. Ook aan de achterkant kwam nog een strook met driehoeken, en een applicatie van een tekst die haar man typeerde, een tekst die in de kraag van één van de overhemden geborduurd stond. Een donkerblauwe rand rondom om de quilt "in te lijsten", en ook donkerblauw voor de achterkant. Ik heb de foto's vorige week gemaakt, in het voorjaarszonnetje, tussen het prille voorjaarsgroen in de tuin, en zie je hoe prachtig de lavendelstruik kleurt bij de quilt? Natuurlijk zijn er nog wat meer foto's te bewonderen van deze pracht, kijk maar eens hier.


1 reactie »

LRB