Dutch Patches

Memory Quilts

Feb
27

Rood!

Er werd weer een tas vol met leuke meisjeskleertjes binnen gebracht door de postbode. Zachte kleurtjes, lieve vlinders, vogeltjes, hartjes, bloemetjes, beertjes, sprookjesfiguurtjes, egeltje en jungledieren. En er zat ook één rood pakje bij met rendiertjes en kerstboompjes erop. Dit pakje inspireerde om deze deken een mooie rode rand en achterkant te geven. Leuk om te zien wat kleur doet met een quilt. Deze is er heel vrolijk van geworden. Natuurlijk kreeg het kussen wat er bij hoort ook een rode achterkant. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Feb
19

quiltje voor een babybedje

Al een tijd geleden maakte ik dit kleine quiltje voor een babybedje. De voorkant is een patchwork van quiltstoffen in hele zachte kleurtjes met lieve motiefjes. Het quiltje was een kadootje van collega's voor de ouders en hun kleine spruit. De achterkant kreeg een zachte beige stof, mét een heel bijzondere slinger hartjes. Elk hartje is namelijk gemaakt van een kledingstuk van de collega's. Een heel mooi en persoonlijk kraamkadootje! Hier kun je nog wat meer foto's bekijken.Geen reacties »

Feb
6

Throwback Thursday, 3 quilts voor 3 broers

Al weer een hele tijd geleden maakte ik voor drie broers deze dekens van hun kleding. Lekker stoer, en met veel leuke details. Ze hadden een tijdje in Amerika gewoond, aan de kust, en de dekens waren bedoeld als herinnering aan hun mooie tijd daar. Alle drie de quilts kregen een andere kleur, en uiteraard mochten de boys zelf kiezen. Leuk om de quilts nog weer eens te bekijken! De foto's staan hier.
Geen reacties »

LRB