Drie zussen wilden een deken laten maken van de kleding van hun overleden opa. Ze hadden alle drie hun eigen wensen wat betreft de kleur en uitstraling die de quilt mocht krijgen. Samen zochten we naar de juiste combinatie van kleuren en de rangschikking van de vierkantjes. Foto's van ontwerpen gingen over en weer via whatsapp. Daarna koos ieder een eigen kleur voor de rand. En ondanks dat de quilts uit dezelfde stapel kleding zijn gemaakt, hebben ze elk een hele eigen uitstraling gekregen. Inmiddels zijn de quilts bij hun nieuwe eigenaressen, en ik hoop dat ze voor veel warme herinneringen aan hun opa zullen zorgen.
Wil je nog meer foto's van deze quilt bekijken? Klik dan hier.
Dit keer werden er twee tassen vol met vrolijke jongenskleertjes gebracht. Twee broertjes kregen ieder een quilt van hun allereerste kleertjes. Lieve, stoere en grappige motiefjes wisselen elkaar af, en allebei de quilts worden omlijst door een grijze rand. Een heleboel herinneringen aan die mooie babytijd, die veel te snel voorbij gaat. Hier kun je nog veel meer foto's van deze quilts bekijken. Wil je eens zien hoe zo'n quilt gemaakt wordt? Kijk dan op eensop www.dutchpatches.nl onder "werkwijze".
Een quilt gemaakt van de kleding van haar vader. Heel veel verschillende kledingstukken, allemaal met een mooie herinnering, zijn verwerkt in deze quilt. T-shirts, sportbroeken, polo's, truien, overhemden, pyjama's, een geitenwollen sok en zelfs de boerenkiel. De rand en achterkant zijn gemaakt van een jeanskleurige stof, en we kozen voor een tweede rand in donkerblauw. Het werd een iets grotere quilt, vol herinneringen die veel warmte en geborgenheid zullen geven. En er zijn hier nog wat meer foto's van deze quilt te bekijken.
De afgelopen twee weken heb ik wat verteld en laten zien over het maken van een quilt van kleertjes. Het laatste stukje afwerking na het doorquilten is de afwerkbies, een smalle bies die de quilt rondom netjes afwerkt. Ik maak eerst een lange, dubbele bies en zet die aan de achterkant rondom aan de quilt. Daarna wordt de bies aan de voorkant nog doorgestikt met een zigzag. Tijdens het aanzetten van de bies zet ik ook mijn Dutch Patches label ertussen. Het is fijn om de door mij gemaakte quilts een klein beetje van mezelf mee te geven, want daarna worden ze opgehaald of opgestuurd, en zie ik ze nooit meer terug.
Deze quilt kreeg een rand en achterkant in een zachte dusty mint kleur, en het bijbehorende kussen kreeg dezelfde kleur. De postbode heeft er inmiddels voor gezorgd dat quilt en kussen op de plek van bestemming zijn. Wil je nog wat foto's bekijken? Die staan hier.
Laten we verder gaan waar ik vorige week gebleven was. De kinderkleertjes quilt vordert gestaag. Bijpassende stof en garen werden snel geleverd, dus ik kon weer verder. De bovenkant van de quilt werd in elkaar genaaid, zo ook het bijbehorende kussen. Om er een echte quilt van te maken zijn er drie laagjes nodig, het kleertjes patchwork is de bovenkant, dan volgt er een zachte tussenlaag, en onderop een effen katoenen lap. Die drie samen moeten worden doorgestikt en om dit mooi strak te kunnen doen worden de lagen op elkaar gelegd en gefixeerd met spelden. Daarna kan het doorstikken beginnen. We zijn al een heel eind op weg naar een lekker warme deken. Via de foto's wordt het wellicht nog wat duidelijker. En ik kon het niet laten om wat van die ontzettend lieve, leuke afbeeldingen van de kleertjes te laten zien. Volgende keer de afwerking van de quilt.