Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
30

Kleine gelukjes

En dan is er alweer bijna een jaar voorbij... ik scroll door de foto's op mijn mobiele telefoon, probeer momenten terug te vinden die bijzonder genoeg zijn om te vermelden... en die vind ik eigenlijk niet, geen foto's van heel bijzondere of spannende momenten. Wel heel veel foto's van kleine geluksmomentjes... foto's van de klaproos in de tuin die weer bloeide, een filmpje van de koolmees die de hele zomer pinda's kwam eten, een lekkere kop thee met een tijdschrift in de tuin, een foto van de paddenstoelen die ik tegenkwam op mijn bijna dagelijkse fietsrondje, een filmpje van een fikse regenbui, foto's van dagjes uit, van leuke Zweedse spulletjes die we kochten in dat ene leuke winkeltje. Foto's van gedekte tafels, van barbecue avondjes met onze zoons, van ovenschotels, kringloopvondsten en van Elvis en Molly en heel, heel veel foto's van quilts en kussens die ik maakte. En natuurlijk ook af en toe een selfie. Zoveel kleine gelukjes en tevredenheid, rust en gezelligheid, hoe bijzonder is dat dan eigenlijk....

Ik wens jullie voor de laatste dag van dit jaar, veel gezelligheid en warmte met elkaar, en voor de 365 dagen die daarna volgen veel geluk en weinig zorgen.


Weer heel veel quiltgeluk verspreid door Nederland
Een glimlach van mij


Molly en Elvis


Geen reacties »

Dec
27

Oma's kleren

Enkele jaren geleden liet hun oma kussens maken van de overhemden van opa voor haar kleindochters. En nu maakte ik kussens van de kleding van oma, voor dezelfde kleindochters. Ook hun oma moeten ze nu missen. We zochten naar een harmonieuze kleuren en motiefjes samenstelling, voor de mooiste herinneringen. De kussens van opa kregen destijds een jeansachterkant, deze keer werden het kussens met een lichtgrijze achterkant. Meer foto's kun je hier bekijken.Geen reacties »

Dec
15

Van haar moeder

Enkele jaren geleden kwam haar moeder de overhemden van haar vader brengen, om daarvan een deken te laten maken voor haar dochter. En nu kwam de dochter zelf... om van de kleding van haar moeder, die onlangs overleed, een deken te laten maken. De kledingkast werd uitgeruimd, en ze bracht een hele wasmand vol. We bekeken samen nog even de kleding, om een mooie selectie te maken van bij elkaar passende kleuren, en de bijbehorende herinneringen. Ook de poetsdoek waar haar moeder altijd mee in de weer was kreeg een plekje in de deken. Nu zijn er twee dekens, één van haar vaders' en één van haar moeders' kleding. Heel verschillende dekens, allebei zonder effen rand, alleen een smalle afwerkbies. Twee quilts, vol met warme herinneringen aan haar ouders, om af en toe lekker onder weg te kruipen. Hier kun je nog wat meer foto's en details bekijken, en hier staat de quilt van de overhemden van haar vader. En van de kussens die ik maakte voor de kleindochters kun je ook alvast een klein voorproefje te zien.

Geen reacties »

Dec
8

Voor twee broertjes

De postbezorger bracht een grote doos, met daarin de kleertjes van twee broertjes. Voor beiden maakte ik een deken. De jongens hadden ieder een heel eigen kledingstijl, waardoor de quilts ook heel verschillend werden. Maar de kleurkeuze voor de rand en achterkant was dezelfde, allebei kozen ze Old Green. Een mooie kleur, die bij beide dekens heel mooi staat. Op die manier zijn de quilts verschillend, maar passen ze toch bij elkaar. Op de achterkanten lieten we de namen van de boys borduren bij Borduur en Printstudio Nicole, wat de quilts nog persoonlijker maakt. Hier vind je nog wat meer foto's, close-up, details en de achterkant van de quilts van de broertjes.

Geen reacties »

Dec
1

Van de kleier van oma

De kleier van oma mochten omgetoverd worden in een stapel kussens. Vrolijke kleurtjes en motiefjes die hen aan oma herinneren. Voor alle kussens gebruikte ik dezelfde kleding, maar telkens een ander patchwork. De achterkanten werden donkerblauw. Doorgestikt, en met een knoopjessluiting aan de achterkant, zoals alle kussens die ik maak. Hier kun je de kussens ook nog eens bekijken.

Geen reacties »

LRB