Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
28

Throwback Thursday: publicatie in Quilt en Zo

Er wordt hier druk gewerkt aan een grote stapel quilts die als kerst kadootjes worden weggegeven, daarvan nog even geen foto's in het blog dus, want anders is de verrassing er al vanaf. Het leek me leuk om een paar blogjes van enkele jaren geleden weer even boven te halen. Vandaag eentje waar ik altijd nog best trots op ben. Het is inmiddels al weer bijna 5 jaar geleden dat ik geïnterviewd werd voor het quilttijdschrift "Quilt &Zo" over de quilts die ik maak van kleding, en hergebruik van stoffen. Een kussen dat ik maakte met daarop het silhouet van een puppy, stond met patroon in hetzelfde tijdschrift. Als extra verrassing stond de foto van mijn quilt en kussen op de voorkant van het tijdschrift. Een jaar later werd datzelfde puppy patroon zelfs gepubliceerd in een Duits tijdschrift. Het kussen met de puppy heb ik zelf meermalen gemaakt voor klanten, en wellicht zijn er ook lezeressen van het tijdschrift die het kussen gemaakt hebben.Geen reacties »

Nov
22

Op naar Oostenrijk!

Heel veel leuke kinderkleertjes, opvallend veel warme gebreide truitjes, een paar ski-jasjes, maar ook heel wat shirtjes met Steiff beertjes erop, en voor mij onbekende kledingmerkjes. Veel van deze kleding was niet in Nederland gekocht, dat was wel duidelijk. Al deze kleertjes mochten samen een hele grote quilt worden, voor op een groot bed in …..Oostenrijk! Daar gaat deze quilt aankomende kerst heen verhuizen. Ze hebben er een huisje, en daar wordt nu een slaapkamer opnieuw ingericht. Er komt een heel leuk behangetje met vosjes, eekhoorntjes en boompjes. En de kleur van de rand van de quilt moest mooi passen bij dat behang. We kozen voor een smalle rand antraciet, en een brede roest-oranje rand. Ook in de achterkant van de quilt zijn kleertjes verwerkt in een strook met applicaties. De tussenvulling mocht extra dik en warm, want het kan natuurlijk flink koud worden daar in Oostenrijk. Het is een prachtige grote en lekker warme deken geworden. En eigenlijk kan ik niet wachten op de beloofde foto van de quilt op zijn nieuwe bestemming, daar in het huisje in Oostenrijk. Voor nu de foto's die ik bij ons in huis gemaakt heb, je kunt ze hier bekijken.


Geen reacties »

Nov
16

Paleis Het Loo en de Kikkerkoning

Een geweldige Winterfair bij de stallen van Paleis het Loo, Spirit of Winter. We waren er van de week, op een prachtige zonnige en frisse herfstdag. In een gezellige sfeer, met levende muziek, vuurkorven, lichtjes, en geuren van lekker eten en drinken kun je slenterend langs de kraampjes de luxe produkten van de vele verkopers bewonderen. Van tuinbeelden, bloemstukken, en brocante, tot echte Noorse truien, dekens, schoenen, petten en hoeden sjaals, kerstversiering en decoratie, houten meubels, hot tubs, huidverzorging, fudge, thee, koffie, je vindt het allemaal. Heerlijke luxe produkten. Het lijkt wel of ik reclame zit te maken voor de Winterfair, hihi, maar we zijn er echt alleen maar heen geweest om te genieten en te shoppen, en dat is zeker gelukt! Tassen vol leuks en lekkers gingen mee naar huis. Een leuke kikkerkoning kon ik niet daar laten (mijn derde al..) en als je dacht dat wij in huis al dekens genoeg hebben, nou nee, er kwam er nog eentje bij, een prachtige Schotse wollen deken dit keer. Een tour tochtje over de Veluwe hoorde er ook nog bij natuurlijk, de natuur is er op dit moment prachtig, een feest van oranje, geel en bruin. Deze Winterfair is zeker een aanrader voor een gezellig dagje uit. Vandaag en morgen is de fair nog geopend, en ik wil volgend jaar wéér. Een paar van mijn foto's wil ik met jullie delen.
Even opwarmen...


De stallen van 't Loo


koninklijk wagenpark
De Veluwe


Radio Kootwijk


De schotse wollen deken
De kikkerkoning


Geen reacties »

Nov
6

Mee op missie

Heel binnenkort gaat hij weer voor een langere tijd onderweg. Naar een ver land op militaire missie. In Nederland is alles ook maar zo gewoontjes zegt hij stoer, en ja, dat kan ik me wel voorstellen als je in Irak of Afghanistan leeft voor een tijdje. Je leert de mensen daar kennen, en waarderen zegt hij. Maar er zijn ook mensen die hij een tijdje moet missen, zijn vriendin bijvoorbeeld, en daarom liet hij een kussen maken van twee truien van haar, eentje voor de voorkant en eentje voor de achterkant, zodat ze toch een beetje mee is op missie. Meer foto's? Hier staan ze.Geen reacties »

LRB