Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
26

Kinderkleertjes dekens in de maak - 2

Vorige week waren we gebleven bij het snijden van de vierkantjes voor de quilt, 120 stuks in totaal. Nu gaan we weer verder, met deze vierkantjes moest een ontwerp gemaakt worden. Dit ontwerp leg ik op de vloer, op een wit laken. Hiervan gaat een foto naar de klant, op deze manier kunnen we eventueel nog wat veranderingen toepassen, maar bovenal krijg je al een heel goed beeld van hoe de quilt er straks uit gaat zien. Ontwerp goedgekeurd? Dan stap ik achter de naaimachine en naai de vierkantjes allemaal aan elkaar. Inmiddels hebben we aan de hand van het ontwerp ook een kleur uitgezocht voor de rand en achterkant van de quilt. Die stof en bijpassend garen worden dan besteld, zodat het straks een quilt kan worden van 3 lagen, de patchwork voorkant, een fijne, zachte wasbare quiltvulling, en een katoenen achterkant. Voor nu ga ik weer even aan het werk, en volgende week volgt er weer een nieuw kijkje in mijn atelier, en zie je hoe het langzamerhand een echte quilt gaat worden.


quilt ontwerpGeen reacties »

Mei
20

Kinderkleertjes dekens in de maak -1

De komende weken geef ik jullie eens een kijkje in mijn atelier, en laat ik zien hoe kinderkleertjes veranderen in een deken vol herinneringen. Leuk dat ik van deze klant toestemming kreeg om het hele maakproces in beeld te brengen! Het worden twee quilts van meisjeskleding. Door middel van foto's en uitleg krijgen jullie te zien wat er allemaal bij komt kijken.
Allereerst komen er tassen of dozen vol met kleertjes binnen, die worden allemaal bekeken en gesorteerd. De kleertjes worden uit elkaar geknipt en de bruikbare delen verstevig ik met Vlieseline. Daarna worden heel secuur de vierkantjes gesneden, met een liniaal en rolmes. Ongeveer 120 vierkantjes zijn er nodig voor een quilt. En uiteraard probeer ik zoveel mogelijk van de leuke prints en motiefjes te gebruiken. Volgende week meer, want het is natuurlijk nog lang geen quilt.


een tas vol kleertjes


uitgepakt en gesorteerd op tafel


de bruikbare delen worden uitgeknipt


uiteraard de leuke prints en motiefjes


aan de achterkant verstevigd met vlieseline en uitgesneden


ongeveer 120 vierkantjes

Geen reacties »

Mei
7

Klanten vertellen

Veel beter dan wanneer ik dat doe, kunnen klanten zelf vertellen over hun quilt, de warmte en herinneringen, de essentie van een herinneringsdeken. Dankjewel Karen

"Toen mijn man overleed duurde het even voordat ik zijn kledingkast wilde uitruimen. Zolang de kleding er hing was er nog iets tastbaars. Het idee van een memory quilt kwam spontaan op en na wat speurwerk vond ik Lenie op het internet. Het resultaat is werkelijk prachtig. De vertrouwde kleuren en motieven van de overhemden en dassen die mijn man vroeger dagelijks droeg zijn verwerkt tot een fantastisch mooie herinneringsdeken. Zo dierbaar! Ik ben Lenie ontzettend dankbaar voor deze quilt, die voor mij zoveel betekenis heeft, en heel blij dat ik voor deze oplossing gekozen heb"

Meer foto's van deze quilt bekijk je hier. En meer mooie klantenverhalen staan hier Klanten vertellen | Dutch Patches.

Geen reacties »

LRB