Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
27

Naar India

Deze vrolijke quilt met de rode achterkant is gemaakt van kinderkleertjes, en gaat binnenkort verhuizen naar India. Best wel bijzonder vind ik het, dat een door mij gemaakte quilt zo ver reist. Dit keer kreeg de quilt geen effen rand, maar wel een rood biesje. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken.

Geen reacties »

Okt
21

Kleur en vrolijkheid

Eén en al vrolijkheid en kleur, deze quilt. Ze krijgt hem binnenkort voor haar 18e verjaardag, maar dat gaan we nog even niet verklappen. Gemaakt van haar eigen kinderjurkjes. En deze kleurenpracht vulden we aan met een roze rand en een roze-stippeltjes-achterkant, mét een leuk vintage bloemetjeslint erover heen. Hier wordt je toch blij van? Er mocht ook nog een kussen bij dat dezelfde stippeltjes achterkant kreeg als de quilt. Ik denk dat deze kleurenpracht jullie ook wat opvrolijkt op deze grijze regenachtige dag. Nog wat detailfoto's om te bekijken staan hier.Geen reacties »

Okt
13

High School Memories

Een t-shirt quilt vol memories. Herinneringen onder andere aan een jaar Highschool in Amerika, maar ook aan andere mooie momenten uit zijn leven. Zo was er die flinke stapel badges uit allerlei landen die een plekje kregen op de achterkant van de quilt. En dan was er nog die groen met geel geruite pyjamabroek die in de quilt gebruikt moest worden. Het is een prachtige, grote memory quilt geworden. Wil je meer foto's van deze quilt bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Okt
2

Zachte kleurtjes quilts

Deze twee quilts maakte ik voor twee kleine zusjes. Zo leuk dat ze sommige kleertjes precies hetzelfde hadden, maar daarnaast ook ieder hun eigen kleurtjes en motiefjes droegen. Om de lieve uitstraling van de quilts te benadrukken kozen we samen voor een crèmekleurige rand en achterkant. De namen van de meisjes werden op de achterkant geborduurd. Twee mooie, lekker warme dekens vol herinneringen aan hun kindertijd, om voor altijd te koesteren. Als je nog wat meer foto's en details wilt bekijken, dan klik je hier.Geen reacties »

LRB