Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
26

Broer en zus - 1

Dit keer kwamen de dozen vol kinderkleertjes van wat dichterbij, en konden naar Baarlo gebracht worden. Een doos voor het zusje en een doos voor het broertje. Wat is het toch telkens weer leuk om die kleertjes uit te pakken en dan de vierkantjes er zó uit te snijden dat de leukste prints en details een plekje in de deken krijgen. Vandaag laat ik jullie de deken van het zusje zien. Heel veel leuke vlinders, walvissen, vosjes, zeemeerminnen, lama's, giraffen, bloemen, schotse ruitjes, stippen, strepen en veertjes. Het werd een mooi lief geheel door voor de rand en achterkant de kleur dusty rose te kiezen, een warme, beetje poederige kleur roze. Een deken met heel veel mooie herinneringen om nu over te vertellen en om te bewaren voor later. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken, en volgende week komt de quilt voor het broertje langs in het blog.


Geen reacties »

Apr
21

Hemelsblauw!

Ze wilde echt heel graag dat ik de deken van de kleertjes van haar dochtertje maakte, al was haar leven op dit moment niet altijd gemakkelijk. Dus de postbode kwam een grote doos kleding brengen waar ik mee aan de slag ging. Prachtige jurkjes, gebreide vestjes, vrolijke shirtjes, zachte pluizige jasjes en een spijkerbroekje maakten er een leuke bonte quilt van. Haar dochtertje mocht zelf kiezen voor de kleur rand en het werd hemelsblauw. Inmiddels is de quilt alweer op de post gegaan en hoop ik dat ze samen met haar dochtertje van de deken kan genieten. Als je meer foto's wilt zien, die staan hier.


Geen reacties »

Apr
6

De deken van haar moeder

Ze wilde graag een deken, gemaakt van de kleding van haar moeder, de oma van haar kinderen. De kleding met de dierbaarste herinneringen werd naar Baarlo gebracht en ik ging er mee aan de slag. Er waren ook een aantal foto's die ze er in verwerkt wilde hebben, niet te opvallend, gewoon tussen de vierkantjes. Een lichtgrijze rand paste mooi bij de kleuren van de kleding, en niet te opvallend, want daar hield haar moeder ook helemaal niet van. Een warme, gezellige, niet te drukke quilt is het geworden, die inmiddels al weer op haar bestemming is. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken.

Geen reacties »

LRB