Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
26

Voor Niels

Tijdens je leven verzamel je vaak een hele stapel t-shirts, met herinneren aan vakanties, uitstapjes, studententijd, muziekevenementen of festivals. Ook onze middelste zoon had zo'n stapel shirts en ik mocht er een deken van maken, die hij meenam naar zijn appartement in Eindhoven. Het poloshirt van de fanfare, de shirts van Blue Jay, het studententeam waar hij deel van uitmaakte, het STAX t-shirt, gekocht in Memphis in het STAX museum, het shirt van de concertreis naar Valencia, de laatste middelbare schooldag, de Universiteitstrui en het AWESOME shirt... allemaal herinneringen aan mooie momenten. Als je hier klikt kun je nog wat meer foto's bekijken van deze shirtquilt.Geen reacties »

Mrt
18

De kleding van mam

Vier kussens mocht ik maken van de kleding van haar moeder. Twee voor haarzelf, en twee om kado te doen. De bloesjes, shirts en truien, broeken, en ook die ene spijkerbroek met het vlechtwerk aan de zijkant. Voor twee kussens kozen we een zandkleurige achterkant, de andere twee kregen een jeansblauwe achterkant. De kussens werden geheel doorgestikt en hebben een knoopsluiting aan de achterkant. "Het lijkt zowaar of ik een beetje mijn moeder erin zie" zegt ze erover, en dat is het mooiste compliment om te krijgen. Wil je nog wat meer foto's zien? Die staan hier.1 reactie »

Mrt
12

Jongenskleertjes

Dit keer werd er door de postbode een grote doos vol met jongenskleertjes gebracht. Vrolijke kleurtjes, heel veel dieren, een walvis, een schildpad, luiaards, zebra, vosjes, beertjes, pinguïns, tijgers en mieren, katjes, Nijntje en een krokodil. Een prachtige bonte verzameling kleertjes, ieder met hun eigen verhaal en herinnering. Ik maakte er een mooi evenwichtig geheel van en we kozen samen voor een jeansblauwe kleur voor de rand en achterkant. De kleur brengt alle kleurtjes en motiefjes van de kleertjes bij elkaar tot een vrolijke quilt. Inmiddels is de deken al weer op zijn bestemming, en zullen er nog vele jaren met veel plezier herinneringen en verhalen uit die eerste babyjaren verteld worden. Er staan hier nog wat meer foto's van deze quilt.

Geen reacties »

Mrt
3

De vrolijke kleding van haar moeder

"Een kleurrijke en fleurige deken mag het worden, zo was ze" stond op het briefje dat bij de doos met kleding meekwam. Heerlijk vrolijke kleuren, veel bloemen, allemaal kregen ze een plekje in de deken. En dan was daar ook nog dat ene speciale jasje, van de andere moeder, dat mocht er ook in. Eigenlijk kon het ook niet anders dan voor de rand en achterkant van deze deken een fuchsia kleur te kiezen, het staat er prachtig bij, en versterkt het fleurige en vrolijke karakter van deze quilt nog eens extra. Wil je nog wat meer foto's zien? Die staan hier.

Geen reacties »

LRB