Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
29

Van een tijdje terug

Er zijn momenteel heel veel quilts in de maak, maar ze zijn nog niet af, of nog niet bij hun toekomstige eigenaren, dus dan wordt er ook nog niet over geblogd natuurlijk. Dan maar enkele kinderkleertjes quilts van een tijdje geleden verzamelen en nog een keer tentoonstellen. Gewoon, omdat ze zo mooi zijn dat ze best nog een keertje bekeken mogen worden. Veel kijkplezier!Geen reacties »

Aug
20

flanelletjes

Vakantie, zomer, hittegolf, zon, droogte, maar toch.... stiekem weer naar winterwarme stofjes aan het kijken, even voelen, warme flanelletjes, gezellige kleuren.... in mijn hoofd wordt het al weer een beetje herfst. Wat voor patroontje past bij deze kleuren? Voorlopig heel druk met quilts voor klanten, maar misschien toch nog een keertje wat tijd over om met deze prachtige lapjes aan de slag te gaan? Ik hou van herfst, crispy frisse lucht, mistflarden, verkleurende bladeren, dreigende wolkenluchten, storm, ja, zelfs regen. Zie je het al weer een beetje voor je? Ik wel! Zeker als ik deze flanellen lapjes bekijk.Geen reacties »

Aug
15

Kussentje met lintjes

De schommelstoel schommelt heerlijk. Door de lange slede heeft de stoel een langzame schommelbeweging, heel slaapverwekkend, hihi. Al menige lome zomeravond heeft ie dienst gedaan. Er ontbrak alleen nog maar een zacht hoofdkussen. Een stapeltje mooie blauwe lapjes, en een restje jeans lagen te wachten om te veranderen in een windmolentjes kussen. Een leuk vakantie projektje dus. De achterkant is van jeansstof, en aan de zijkanten zitten er gezellige ruitjes linten aan, waarmee het kussen kan worden vastgestrikt. Nog één dagje, dan gaan we weer aan de slag, maar vandaag blijven we nog eventjes genieten.

1 reactie »

LRB