Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
28

4-Patch kussen

Soms is een kussen zo goed gebruikt dat het versleten raakt. En dan is het tijd voor vervanging. Dit 4-patch kussen in blauw-grijze kleurtjes met een blauw-grijze achterkant was een vervanging voor een kussen dat ik jaren geleden maakte. De kleuren zijn gekozen omdat die goed bij de bank staan. 4-patch betekent dat de vierkantjes eerst allemaal in groepjes van 4 aan elkaar gezet worden, om daarna samen een groot willekeurig patroon te worden. Bij dit kussen zijn de vierkantjes vrij klein, maar je kunt ze ook in grotere afmetingen maken. Een 4-patch blok is een mooi uitgangspunt voor kussens, maar ook voor quilts natuurlijk en ze kunnen in allerlei patronen gebruikt worden. Er is een trucje om die 4-patches snel te maken, dat leerde ik jaren geleden middels een video. De link naar deze video staat hier beneden, onder de foto's. Het is een heel handige methode en wordt duidelijk uitgelegd.

Geen reacties »

Jan
20

allemaal overhemden

Dozen vol overhemden van haar overleden echtgenoot kwam ze naar Baarlo brengen om er een quilt van te laten maken. Een hele grote quilt, gemaakt van vrijwel allemaal ruitjes en streepjes overhemden, want die droeg hij het liefst. Een overhemd met daarop hertenkopjes moest er ook zeker in verwerkt worden, want dat stond symbool voor het feit dat hij was opgegroeid in Herten. En dan was daar ook nog het batikoverhemd, dat hij altijd droeg bij hun Indonesische etentjes. De quilt kreeg een rand en achterkant van donkerblauw, wat er prachtig bij past. Twee kussens maakten de set compleet. De quilt is al weer een tijdje daar waar ze hoort te zijn, en als bedankje kreeg ik een prachtig door haarzelf gemaakt schaaltje, dat de afgelopen kerstdagen hier op tafel stond te pronken, vol met lekkers. Hier zijn nog wat meer foto's van deze quilt en kussens te bewonderen.Geen reacties »

Jan
14

Twee broertjes

Helemaal vanuit de andere kant van Nederland werd door de postbode een doosje bezorgd met daarin de allerliefste kleertjes. Kleertjes van twee broertjes, waar ik twee kussens van mocht maken. Lieve motiefjes en stoere plaatjes, streepjes, autootjes, een kogelvis en een kameleon, cactus en brandweerwagen, walvis, sterren en boompjes. Deze vrolijke kussens kregen een grijze achterkant, want dat pastte er het mooiste bij. Inmiddels zijn de kussens weer door de postbode naar de andere kant van Nederland gebracht, waar ze nu liggen te pronken. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken.

1 reactie »

Jan
6

And nothing else matters

Een deken gemaakt van zijn overhemden, spijkerbroeken en truien. De rand en achterkant werden donkerblauw. Deze quilt gaat mee naar de caravan, zodat hij er toch weer een klein beetje bij is. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van deze mooie quilt in blauwtinten.


Geen reacties »

LRB