Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
24

Hidden Stars

Hidden Stars is een grote quilt met een landelijke uitstraling, gemaakt van overhemden, t-shirts, een trouwpak en een stropdas, kleding van een echtgenoot die zeer gemist wordt. Dit keer werd het geen vierkantjesdeken, maar maakte ik rechthoeken van ongelijke afmeting. In de voorkant is een witte ster verwerkt en aan de achterkant zijn ook nog eens vier sterren te zien. De sterren zijn applicaties, gemaakt van het witte trouwoverhemd. Ik gebruikte dit patroon al een keertje eerder, voor een quilt voor mijn jongste zoon, foto's daarvan staan hier. Overigens heb ik toen geen kleding gebruikt, maar flanellen en geruwde katoentjes.
Foto's van deze grote overhemdenquilt staan hier.

Geen reacties »

Mrt
18

Batman 2

Dit keer staat de quilt voor het jongere broertje in de schijnwerpers. Vorige week zagen jullie de quilt met de antracietkleurige rand, waarin enkele Batman pakjes verwerkt waren. Ook tussen de kleertjes voor deze quilt zaten pakjes met Batman afbeeldingen. Naast natuurlijk talloze andere leuke plaatjes, motiefjes en kleurtjes. Door de keuze voor dusty mint voor de rand en de achterkant is het toch een heel eigen deken geworden, met een andere uitstraling dan die van zijn broertje. Twee vrolijke dekens die het verhaal van hun babytijd vertellen. En als je hier kijkt, dan kun je ze allebei nog een keertje bewonderen.

Geen reacties »

Mrt
12

Batman

Er zaten piepkleine kleertjes bij, want haar oudste zoontje werd te vroeg geboren, en moest nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. Die kleertjes hebben dan natuurlijk een hele speciale betekenis. En dat papa een grote Batman fan is zag ik ook terug in de zakken met kleertjes, dus die moesten uiteraard ook een plekje in de deken krijgen. Aan mij de eer om er een mooi geheel van te maken. Deze quilt kreeg een antracietkleurige rand en achterkant wat een heel stoer resultaat opleverde en mooi staat bij de okergele kleertjes die erin zitten. Ook voor zijn broertje mocht een quilt worden gemaakt van de kinderkleertjes, die zal ik volgende week laten zien. En wil je nog wat meer foto's en details zien van deze quilt, die staan hier.Geen reacties »

Mrt
3

Een kussen met je naam erop

Twee meiden, een tweeling van 6 jaar, kregen ieder een kussen gemaakt van hun babykleertjes. De ene houdt van roze, de ander juist helemaal niet. Dus probeerden we allerlei kleurtjes uit voor de achterkant. Het werd roze voor de één en geel voor de ander. Beide dames kregen hun naam op de achterkant van het kussen geborduurd. Mijn naaimachine kan niet borduren, maar Borduur en Printstudio Nicole in Tegelen kan dit wel, en maakt heel mooi borduurwerk. Deze samenwerking leverde twee prachtige kussens op, met mooie herinneringen aan de babytijd van de dametjes. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze kussens? Die staan hier.

2 reacties »

LRB