Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
25

Het hondenjasje

Hun dierbare kleine vriendje droeg vaak een geruit jasje en een sliep in een bruin mandje. Of ik daarvan een knuffelhondje kon maken, zodat hij toch nog een beetje bij hun zou zijn. Best een uitdaging, want aan een hondenjasje zit niet heel veel stof, en de leuke details wilden we natuurlijk ook zoveel mogelijk erin terug zien. Samen met de bruine stof van het mandje en de grijze voering van het jasje is het gelukt en is het een lief knuffelhondje geworden, vol met herkenbare details die aan hun lieve hondenvriendje herinneren.


Geen reacties »

Jan
18

Bear Paw Quilt

Net voor kerst was ze af, deze Bear Paw quilt. Met een beetje fantasie zie je de berenpoot afdruk terug in het patroon, toch? Ik voegde zelf nog wat rode driehoekjes en vierkantjes toe, omdat ik em dan nét wat gezelliger vond. Na een heel tijdje als niet afgewerkte top in de kast gelegen te hebben, werd het wel tijd dat het een keertje een lekker warme quilt werd. Een best grote quilt ook, die mooi op het logeerbed past. En daar lag ie dan al een paar weken, en ik vergat helemaal om foto's te maken. Tot gisteren, toen de sneeuw viel, het leek me wel mooi om de foto's in de sneeuw te maken. Nou, dat valt nog niet mee, maar, er staan sneeuw én de quilt op de foto! Daar is ze dan, de Bear Paw quilt, in blauw en groen tinten, met kleine rode accentjes. Meer foto's zien? Kijk hier maar!Geen reacties »

Jan
13

Binnenkort wordt ze 18

Binnenkort wordt ze 18, en haar moeder wilde heel graag een quilt laten maken van haar kinderkleertjes, als verrassing voor haar verjaardag. Een heel warm en origineel kado. Ze kwam de kleertjes van haar dochter, die ze al zoveel jaren bewaard had, naar Baarlo brengen. Een hele reis, maar ze durfde de dierbare kleertjes niet op te sturen per post. Ik vind het ook ontzettend leuk om te zien dat de kleertjes duidelijk van al wat langer geleden zijn, het zijn andere motiefjes, kleurtjes en merkjes, andere trends. Veel roze en rode kleurtjes. Het was daarom ook dat er gekozen werd voor een roze rand, die er prachtig en vrolijk bij staat. Een deken vol warmte, herinneringen en verhalen uit haar dochters' jeugd, wat een fantastisch verjaardagskado! Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze quilt, dan klik je hier. Ook een paar foto's van het maakproces kun je hier vinden.

Geen reacties »

Jan
6

Een kleinzoon!

Enkele weken voor kerst is ie geboren, hun kleinzoon. Een super trotse oma stuurde me dit berichtje, met daarbij enkele schattige foto's. Op de foto's was ook de quilt te zien die ik voor haar maakte, een quilt van de kleding van haar man, de opa van hun kleinzoon. De opa die hun kleinzoon helaas nooit zal leren kennen. Een prachtige quilt van zijn overhemden, met een ster aan de voorkant en vijf sterren aan de achterkant. Een deken om te koesteren, om te herinneren en te verwarmen. Ook de oudere broer koestert de deken en kruipt er lekker onder als hij ziek is. Dit soort verhalen maakt dat ik hoop nog lang dekens te kunnen maken. Wil je nog wat meer foto's zien? Die staan hier.

Geen reacties »

LRB