Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
25

Konijnensloffen

Een grote doos met meisjeskleertjes arriveerde per post om er een grote quilt van te laten maken. Er was een speciaal verzoek bij, om ook de knuffelige konijnensloffen erin te verwerken. Dat was een hele uitdaging, maar het is gelukt, er zit een schattig konijntje in. Toen het ontwerp klaar was werd meteen duidelijk dat de rand en achterkant lief zachtroze moest worden. De quilt ging weer met de postbode mee, en is inmiddels bij de kleine jongedame op bed beland. Er zijn nog meer foto's te bekijken van deze deken, die vind je hier.

Geen reacties »

Nov
17

Het sjaaltje

De sjaal die ze had gedragen op hun huwelijksdag heeft een bijzondere plek gekregen in deze quilt. Uit de kleding heb ik gekozen voor de blauwe, taupe en khaki kleuren. Ook in deze quilt zitten wat afdrukjes op stof verwerkt, en ook een concertbandje is erop gestikt. Het geheel is omkaderd met een jeansblauwe stof, die ook voor de achterkant is gebruikt. Heel veel mooie herinneringen gevangen in een deken.

Dit is de laatste van zes quilts die gemaakt zijn van de kleding van een jonge vrouw die veel te vroeg uit het leven weggerukt is. Zes dekens met warme en mooie herinneringen die nog heel lang gekoesterd gaan worden. Wil je ze allemaal nog eens bekijken, dan vind je de foto’s hier.

Geen reacties »

Nov
12

De Piano

Deze quilt, die gemaakt is met veel rood en roze tinten erin, heeft een bijzonder borduursel van een piano erin verwerkt gekregen. Net als ook in de andere quilts zitten er subtiel een aantal afdrukjes op stof in verstopt. Maar deze kreeg nog een extra plaatje dat niet in de andere quilts verwerkt werd, omdat daar een speciale herinnering bij hoort. De rand en achterkant zijn in antracietgrijs, en dit zorgt voor een mooi kader om de quilt. En hier kunnen nog wat extra foto’s bekeken worden.


Geen reacties »

Nov
4

De ruiten blouse

Omdat er speciale herinneringen waren aan die ene geruite blouse zijn daarvan een aantal vierkantjes in deze quilt verwerkt. De groene en blauwe kleuren van de ruitjes zijn ook de belangrijkste kleuren geworden in deze quilt. Op een aantal van de quilts zit een concertbandje vast gestikt, als herinnering aan de concerten waar ze naartoe is geweest. De rand en achterkant van deze quilt werd donkerblauw, omdat dat het mooiste bij de blauwe en groene kleuren staat en het geheel mooi omkadert. Meer foto’s? Die staan hier.

Geen reacties »

LRB