Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
24

Gun's n Roses

De postbode bracht weer een doos vol met meisjeskleding. Stippels, bloemetjes en strepen, Nijntje, Bambi, vlindertjes, regenboogjes, konijntjes, poesjes en zebraprints. Maar ook haar eerste EK shirtje, Gun's n Roses, Driver 33 en Harley Davidson kwamen te voorschijn. Het lijkt erop dat zowel de smaak van haar mama als haar papa in de kleding terugkomt, leuk! Ik mocht daar een mooie mix van maken, die omlijst werd door een pinkkleurige rand. Het is een heerlijke meidendeken geworden met hier en daar wat stoere elementen. Wil je nog meer foto's bekijken? Die vind je hier.

Geen reacties »

Juni
16

De joggingbroeken van pap

En dan ga je binnenkort oma worden, heerlijk als je dochter vertelt dat ze in verwachting is. Alleen had je dat zo graag met je echtgenoot gedeeld, en kunnen zien wat voor fantastische opa hij zou zijn geweest. Om opa er toch een beetje bij te laten zijn, liet ze twee puppy's maken van zijn joggingbroeken. Twee lieve knuffelhondjes voor in de babykamer, die straks de wacht kunnen houden over de kleine baby. Een mooie gedachte...1 reactie »

Juni
10

T'es Timo

De liefste, mooiste en speciaalste kleertjes met fijne herinneringen mochten verwerkt worden in een deken. Eigenlijk vond ze het best wel spannend om de kleertjes op te sturen, en dat begrijp ik best, je geeft toch iets heel dierbaars uit handen. En het blijft bijzonder dat al zoveel klanten mij dat vertrouwen gaven. Hoe fijn is het dan om, als de deken klaar is, te horen dat het nog mooier geworden is dan ze hadden verwacht en gehoopt. De kleurkeuze van de rand en de achterkant van de quilts gaat altijd in overleg, en deze quilt kreeg een grijze rand als kader om de kleertjes. Meer foto's? Die staan hier. (en eentje van onze tuin, die momenteel op z'n mooist is)

Geen reacties »

Juni
3

Quilt Recipes

Een heerlijk boek ligt hier sinds moederdag te glimmen op tafel. Een boek waarin twee van de dingen die ik graag doe verzameld zijn, Quilt recipes, geschreven door Jen Kingwell. Zij heeft dezelfde passies als ik heb, en ze heeft ze verzameld en uitgebracht. Je raadt het denk ik al, het boek staat vol met quiltpatronen en bakrecepten. Heerlijke chocoladetaarten en geweldige cookies gaan hand in hand met prachtige quilts. De foto's van al dit moois en lekkers hebben een sfeervolle uitstraling, en worden vergezeld van verhalen over de dekens en de baksels. De bakpassie heeft de schrijfster van haar moeder overgenomen, quilten heeft ze zichzelf eigen gemaakt. Het is een heerlijk boek om te lezen, inspiratie op te doen, en ik weet zeker dat ik minstens één, maar liefst meer van de quilts wil gaan maken. Voor nu ben ik alvast begonnen met bakken, de cookies zijn heel goed ontvangen hier in huis, overheerlijk, en al weer op...

Geen reacties »

LRB