Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
23

De kleertjes van de broertjes

Ze hadden ieder hun eigen kleertjes gedragen, maar sommige kleertjes hadden ze ook allebei gedragen. Daarom besloot ze om één deken te laten maken van de kleertjes van haar zoontjes. Een deken vol mooie herinneringen aan de kindertijd van hun jongens. Een groene rand, old green, die mooi bij de kleertjes past, maakt het geheel af. Ook de achterkant kreeg dezelfde kleur. En als de postbode de quilt dan bezorgd heeft, en je een berichtje krijgt dat ze de quilt nog veel mooier vindt dan ze al had gedacht, dan maakt mijn hart toch telkens een sprongetje. Al heel veel quilts maakte ik, maar telkens weer ben ik blij met een tevreden en blije klant, daar doe ik het voor! Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze broertjes-quilt? Die staan hier.

Geen reacties »

Juni
16

De kervatte van pap

Al heel wat jaren werden de kleren van zijn vader bewaard, ze stonden daar maar, want ja, die doe je toch ook niet zo maar weg. En toen ze op een dag de quilts van Dutch Patches langs zagen komen wisten ze het, de kleding mocht een deken worden. Jassen, truien, poloshirts, overhemden, een sjaal, een spijkerbroek en enkele kervatte, oftewel stropdassen. Ook zijn lijfspreuk mocht in de quilt verwerkt worden. Deze met donker antraciet afgewerkte quilt ging mee naar Zuid-Limburg, om de warme herinneringen aan zijn vader levendig te houden. En nog wat meer foto's kun je hier bekijken.
Geen reacties »

Juni
10

De kleding van Bert

Er waren veel verhalen om te vertellen, bij elk kledingstuk zat wel een mooie herinnering. Zo mooi om te zien hoe iemand aan de hand van kledingstukken hun leven en hun liefde voor elkaar kan beschrijven. En dan geeft ze mij zoveel vertrouwen, en mag ik van deze kleding een deken maken. We lieten een paar handgeschreven tekstjes op stof drukken om het een nog persoonlijkere quilt te maken. De rand en achterkant werden blauw, want blauw was zijn lievelingskleur. Deze quilt vol mooie herinneringen is inmiddels op haar bestemming, en zal nog jarenlang voor warmte zorgen. En wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

1 reactie »

Juni
4

Kleurrijke overhemden

Deze quilt werd gemaakt van een stapel overhemden. De kleuren en motiefjes matchen prachtig en het werd een kleurrijke quilt vol herinneringen aan een dierbare vader en echtgenoot. De donkerblauwe rand omlijst het geheel mooi en strak. Hier vind je nog wat meer foto's van deze quilt.Geen reacties »

LRB