Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
24

De pyjamabroeken

In de koffer met kleding die naar Baarlo kwam om daarvan quilts te laten maken zat achter een rits nog een vakje waarin enkele speciale kledingstukken waren gestopt. Die waren bedoeld om er hondjes van te maken. De comfortabele jogging- en pyjamabroeken waren daar heel geschikt voor. Lichtgrijze hondjes met ruiten en stippen oortjes, staartje en strik. Lieve knuffelhondjes met dierbare herinneringen. Ze zijn schattig, knuffelzacht en passen mooi bij de quilts van vorige week.
Geen reacties »

Juni
17

Mooie herinneringen

Overhemden, stropdassen, een smokinghemd, ribbroeken, poloshirts, joggingbroeken, pyjamabroeken en de gestreken zakdoeken, allemaal kledingstukken die mooie herinneringen oproepen aan een geliefde echtgenoot en vader. Hij was een markante persoonlijkheid vertelde ze me. Van zijn kleding maakte ik twee quilts voor zijn kinderen. En er was nog voldoende kleding over om twee speelkleedjes te maken voor (toekomstige) kleinkindjes. De speelkleedjes mochten een heel andere uitstraling krijgen. Voor de rand en achterkant werd gekozen voor een mooie kleur groen. Hij droeg regelmatig groene truien, dus dat was een mooie verwijzing. En dan was er nóg iets leuks om maken van de joggingbroeken, maar dat zal ik volgende week laten zien. Wil je nog wat meer foto's zien van de quilts, die staan hier en hier.
Speelkleedje 1x1m

Geen reacties »

Juni
10

Kussen van de kleding van haar moeder

Er waren nog enkele kledingstukken van haar moeder en daar wilde ze graag een kussen van laten maken. De kledingstukken maakten een prachtig patchwork, voor de achterkant kozen we een lichtgrijze kleur. Het geheel doorgestikte kussen sluit aan de achterkant met vier knoopjes. Een prachtige kussen voor op de bank, met mooie herinneringen aan haar moeder. Meer foto's zien? Die staan hier.Geen reacties »

Juni
2

Stoere jongenskleertjes quilt

Lieve, stoere, grappige en kleurrijke kleertjes kwamen per post in dozen naar Baarlo. Er mocht een grote herinneringsdeken van gemaakt worden. Katten, dinosauriërs, auto's, een zebra met zonnebril, Jip en Janneke, vliegtuigen, sterretjes, vlaggetjes, bretels en grappige teksten kwamen langs. Soms is een printje of een tekst te groot voor de vierkantjes van de quilt, maar dan haal ik er het leukste of opvallendste gedeelte uit. Voor de rand en achterkant kozen we grijs. Deze deken is er weer eentje geworden vol met leuke herinneringen en mooie verhalen die aan hun zoontje verteld gaan worden. Een deken om nog jarenlang te koesteren. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die vind je hier.


Geen reacties »

LRB