Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
29

2020, op weg naar 2021

2020, er is al zoveel gezegd en geschreven over dit jaar. Ja, het was ook voor ons een lastig jaar, met hobbels, tegenslagen en frustraties, maar ook soms kleine fijne momenten die er zonder Covid19 niet waren geweest. Soms was er boosheid, soms verwondering, vaak begrip, en heel vaak bewondering voor hoe ons gezin en mensen om ons heen met deze bizarre toestand omgaan. Hun uiterste best doen voor anderen, en proberen zelf het hoofd boven water te houden. Wij deden ook ons best soms zichtbaar, soms onzichtbaar, in ons huis dat een eiland, maar ook een kantoorpand was geworden, met zoveel thuiswerkende mensen. En het was af en toe best moeilijk. Er ging heel veel niet door, we hebben veel leuke en mooie dingen gemist.
Maar hoe wil ik me 2020 herinneren? Het was een bijzonder jaar, het jaar waarin we 30 jaar getrouwd waren, het jaar waarin mijn vader 80 werd, mijn oudste zoon een huis kocht, we de laatste kerst met drie thuiswonende zonen vierden, zonder visite, maar met een kerstdiner, het jaar dat ik kapper mocht spelen voor al mijn mannen, het jaar dat AH elke week de boodschappen kwam brengen, de kie√ęt online ging, we online pubquizzen speelden (en niet wonnen, maar wel heerlijke nacho's aten), het jaar dat we mondkapjes gingen dragen, omdat we hoopten dat dit bijdraagt, Dutch Patches de 150e memory quilt maakte, we fan werden van Martien, en "Allen" bij ons kwam wonen (inside joke). We hadden tijd om Harry Potter 1 t/m 8 nog een keertje samen te kijken, zelf bier te brouwen, en heel veel fiets en hardloop rondjes te maken. En hoogstwaarschijnlijk gaan we in 2021 nog wel even door op dezelfde manier, want Covid is er nog, maar er is ook hoop en perspectief op veranderingen.
Dutch Patches mocht weer veel quilts en kussens maken het afgelopen jaar, ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen, en omdat jullie me ook in 2020 wisten te vinden. Ik wens iedereen heel veel gezondheid en geluk, en ik hoop op begrip en respect voor elkaar in 2021.Geen reacties »

Dec
23

Bandshirt quilt

Een grote stapel met bandshirts die herinnert aan de concerten die ze samen bezochten. De fijne momenten en mooie herinneringen aan dingen die ze samen gezien en gedaan hebben. Nu ze verder moet zonder hem, wilde ze van die shirts een deken laten maken. Een deken voor op de bank, om onder weg te kruipen als het even niet zo gaat, om het verdriet toe te laten, om warmte en troost te vinden, herinneringen te herbeleven. Nog wat foto's van deze quilt vind je hier.

Geen reacties »

Dec
17

Superhelden papa

Al een hele tijd volgde ze de website van Dutch Patches, en afgelopen zomer durfde ze de stap te zetten om quilts te laten maken van de kleding van haar overleden echtgenoot. Voor haarzelf, en voor haar twee dochters, die nog zo ontzettend jong waren toen ze hun vader moesten missen. Een hele stapel overhemden, jeans, truien, sportshirts en veel T-shirts met superhelden afbeeldingen werd gebracht. Kleding van een vader die ongetwijfeld nog heel graag lang een superheld had willen zijn voor zijn meiden. Nu zijn de shirts verwerkt in drie warme dekens die nog vele jaren voor warmte en geborgenheid kunnen zorgen. Hun lievelingskleuren, paars en lila, werden gebruikt voor de rand en achterkant van de quilts. Omdat de quilts op elkaar lijken, kregen ze ook nog een letter van jeans geappliqueerd op de achterkant. Er zijn nog meer foto's te bekijken als je hier klikt.Geen reacties »

Dec
10

Haar handgeschreven briefjes

Een koffer vol met kleding van zijn moeder werd naar Baarlo gebracht om er een quilt van te maken. Maar er was ook nog een speciaal verzoek. Hij had nog een paar handgeschreven briefjes van zijn moeder, en vroeg zich af of het mogelijk was om de door haarzelf geschreven woorden op stof te drukken en in de quilt te verwerken. En dat is gelukt, de handgeschreven tekst staat nu voor altijd in de quilt. Deze deken in mooi matchende kleuren kreeg een licht grijze rand en achterkant en is inmiddels al een tijdje op haar bestemming, waar ze zorgt voor warmte en mooie herinneringen. Nog wat foto's zijn hier te bekijken.
1 reactie »

Dec
3

Zuurstok roze!

Een grote doos gevuld met superleuke meisjeskleren, in meisjeskleuren en meisjesmotiefjes. Alle kleertjes lagen mooi in rijtjes in de doos, alleen dat al was een feestje om te zien. Ik ging er mee aan de slag, en het werden stapeltjes gekleurde vierkantjes, die samen een grote quilt mochten worden. En dan was daar ook nog die grote afbeelding van Aristocat "Marie", die verdiende een mooi plekje op de achterkant.
We hebben even getwijfeld over de kleur van de rand en de achterkant, maar op al deze kleurenpracht mocht best nog wel een extra toefje kleur vonden we, en dus werd het zuurstok roze. Een echte meidenquilt, voor een jongedame van 13, gemaakt van haar eigen kleertjes van vroeger. Dat wordt samen met haar moeder op de bank onder de deken deze kerst, herinneringen ophalen, en vertellen over vroeger! Als je hier klikt kun je nog veel meer foto's vinden van deze supergrote en vrolijke, roze quilt.
MarieGeen reacties »

LRB