Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
22

Een warme herinnering aan haar geliefde man

Al best een hele tijd wachtte ze geduldig totdat ze de doos waarin de kleding van haar man bewaard werd, naar mij kon opsturen. Best lastig vind ik het om klanten te moeten vertellen dat er een wachtlijst is, en dat het nog wel even duurt voordat ik voor hen aan de slag kan. Maar meestal is er gelukkig begrip en niet veel haast. Nu kon ik voor haar aan het werk, en er is inmiddels een mooie, warme deken vol met herinneringen op de post gegaan. Er was ook nog een persoonlijke, handgeschreven tekst, die hij op het laatst had geschreven. Die tekst hebben we op stof laten drukken en in de quilt verwerkt tussen de vierkantjes stof van overhemden, shirts, polo's en jeans. Voor de rand en achterkant vonden we allebei dat een lichtgrijze stof er het mooiste bij stond, het geeft het geheel een rustige, maar toch een beetje stoere uitstraling. Wil je meer foto's zien van deze deken? Die kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Mei
13

Foto's van vroeger

Al weer zes jaar geleden maakte ik deze quilt voor het 50-jarige huwelijksfeest van mijn ouders. De deken staat vol met foto’s van vroeger, plaatjes van toen zij en ook wij veel jonger waren, andere tijden, gelukkig en onbezorgd, hun hele leven nog voor zich. De laatste tijd hebben ze allebei voor heel wat uitdagingen gestaan, en stapelden de tegenslagen en lichamelijke ongemakken zich op. Tel je zegeningen, count your blessings… maar eigenlijk is het veel fijner om er gewoon van te genieten, van die zegeningen, zonder er bij na te denken, zonder ze te tellen… gewoon bij de dag te leven, geen zorgen voor morgen. Want juist dat onbezorgde is de echte rijkdom. Het ouder worden valt hen soms zwaar, dingen die niet meer kunnen, veranderingen die ze eigenlijk niet willen, waarvan je weet dat ze onomkeerbaar zijn. Herinneringen aan vroeger, soms met een zwaar gemoed, maar heel dankbaar voor alles wat er in hun rijke leven langskwam. Berusten, een stapje terug, en misschien nog een stapje. Oud worden is niet moeilijk, oud zijn soms wel. Oud worden wil iedereen, maar oud zijn is een uitdaging. Ik kijk nog een keertje met weemoed naar de foto’s op de quilt, foto’s van toen het grootste deel van hun leven nog in het verschiet lag, in een tijd dat veel dingen eenvoudiger, ongecompliceerder waren dan nu. Herinneringen om te koesteren...

2 reacties »

Mei
7

De deken van papa zijn kleren

Samen met haar mama had ze de kleding van haar papa uitgezocht om er een deken van te laten maken. En ze wilde graag drie hartjes, een mooie foto en een handgeschreven tekst erin verwerkt zien. De hartjes en de tekst in de hoeken van de deken, en de foto in het midden. Mooi dat ze het allemaal zelf heeft bedacht, en dat ze heel goed weet wat ze wil. Natuurlijk konden al haar wensen gerealiseerd worden en werd het een prachtige deken met een rand en achterkant in Dusty Blue. Er mocht ook nog een bijpassend kussen gemaakt worden, met een foto in het midden. De deken en het kussen zijn inmiddels op hun plek van bestemming in België gearriveerd. Meer foto's en details kun je hier bekijken.

Geen reacties »

LRB