Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
28

De trompet

De derde van de serie van zes quilts heeft wederom een heel eigen uitstraling gekregen. Belangrijk was dat er een borduursel van een gouden trompet in verwerkt werd en stukjes van een zwarte blouse van de harmonie. Om het goud van het trompetje te benadrukken, haalde ik uit de kleding een selectie van geel, goud en zwart tinten. De randafwerking van deze quilt werd antraciet grijs. Het is een quilt met een warme uitstraling geworden die veel mooie herinneringen met zich meedraagt. Wil je meer zien van deze quilt, dan kijk je hier. Er staan meer foto’s van deze quilt, maar ook van de andere quilts uit deze serie.

Geen reacties »

Okt
23

Quilt met handtekening

Zes quilts gemaakt van kleding, en vandaag laat ik de tweede zien. Deze werd voor haar meter, haar peettante. Een combinatie van blauw en grijstinten, met rode accenten en bloemetjesstof. We lieten een handtekening op stof afdrukken en deze afdruk is ook in de quilt verwerkt. De rand en achterkant zijn van een jeansblauwe kleur, die de kleuren van de vierkantjes bij elkaar brengt. Wil je meer van deze quilt zien, en ook die van vorige week nog een keertje bekijken? Dan kijk je hier.


Geen reacties »

Okt
17

Sesamstraat

"Weken zit ik al te staren op jouw website... Prachtige herinneringsdekens, want ja daar was ik naar op zoek...."

In februari is het 6 jaar geleden dat onze dochter op 25 jarige leeftijd overleden is bij een verkeersongeval"

Met deze woorden kwam haar aanvraag bij mij binnen, inmiddels al weer een tijdje geleden. De tassen vol kleding werden vanuit België naar Baarlo gebracht, en we hadden intensief contact over hoe de dekens er uit zouden gaan zien. In totaal zijn er zes dekens gemaakt, voor hunzelf, voor hun zonen en voor haar peettante. Zes heel verschillende quilts, want ieder had zijn eigen herinneringen aan haar. De komende weken zal ik ze één voor één hier laten zien. De eerste is de "Sesamstraat deken". Broer en zus hadden daar samen iets mee. Het vaak gedragen cookiemonster t-shirt moest dan ook een prominente plaats krijgen in de deken. Op subtiele wijze werden er een aantal afdrukjes op stof in verwerkt, teksten van kaartjes, hondenpootjes, maar ook haar handtekening kreeg een plaatsje. Deze quilt kreeg een antracietgrijze rand en achterkant, en de gebruikte kleding had veel taupe en paarse tinten. Als je hier klikt, kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Okt
6

Au pair 2021

Wie mij volgt of regelmatig op de website van Dutch Patches kijkt ziet jaarlijks het au pair kussen langskomen. Elk jaar komt er een jonge dame een tijdje bij hun wonen en maakt deel uit van hun gezin. En na dat jaar is daar dan altijd weer dat afscheid, en dat is best lastig. Als afscheidskadootje gaat er al jaren een patchwork kussen mee. Dit jaar namen ze afscheid van Nelly. Het werd weer een prachtig kussen met patchworkblokjes van echte Hollandse stoffen, teksten en foto's van de meiden. De achterkant van het kussen is zacht roze. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier hier.Geen reacties »

LRB