Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
17

Sesamstraat

"Weken zit ik al te staren op jouw website... Prachtige herinneringsdekens, want ja daar was ik naar op zoek...."

In februari is het 6 jaar geleden dat onze dochter op 25 jarige leeftijd overleden is bij een verkeersongeval"

Met deze woorden kwam haar aanvraag bij mij binnen, inmiddels al weer een tijdje geleden. De tassen vol kleding werden vanuit België naar Baarlo gebracht, en we hadden intensief contact over hoe de dekens er uit zouden gaan zien. In totaal zijn er zes dekens gemaakt, voor hunzelf, voor hun zonen en voor haar peettante. Zes heel verschillende quilts, want ieder had zijn eigen herinneringen aan haar. De komende weken zal ik ze één voor één hier laten zien. De eerste is de "Sesamstraat deken". Broer en zus hadden daar samen iets mee. Het vaak gedragen cookiemonster t-shirt moest dan ook een prominente plaats krijgen in de deken. Op subtiele wijze werden er een aantal afdrukjes op stof in verwerkt, teksten van kaartjes, hondenpootjes, maar ook haar handtekening kreeg een plaatsje. Deze quilt kreeg een antracietgrijze rand en achterkant, en de gebruikte kleding had veel taupe en paarse tinten. Als je hier klikt, kun je nog wat meer foto's bekijken.


Reacties

Geen reacties

LRB