Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
25

Overhemden en zomerjurkjes

Ook deze week nog een throwback, een quilt die ik jaren geleden maakte van stofjes van overhemden en zomerse jurkjes en bloesjes. Allemaal hexagons, ofwel zeshoekjes. Allemaal met de naaimachine in elkaar gezet, en dat is best een dingetje, want meestal worden hexagonquilts met de hand in elkaar gezet omdat je heel lastige hoekjes moet maken met de naaimachine. Er kwamen twee randen omheen, een effen lichte en een fris blauw geruite. De zeshoeken werden allemaal in de naad doorgestikt, zodat er ook aan de achterkant een patroon van hexagons te zien is. Een echt kunstwerkje, en ik hoop dat deze quilt nu op een plekje is waar ze bewonderd en gekoesterd wordt. Want .... ik heb de quilt verkocht, jaren geleden op een piepklein marktje bij de kerk in Blerick, aan een mevrouw die haar heel graag wilde hebben. En ja, achteraf had ik dat eigenlijk niet moeten doen, want daarna heb ik nooit meer een hexagonquilt gemaakt natuurlijk. Een beetje spijt heb ik er wel van, dus daarom hoop ik des te meer dat ze nog steeds ergens ligt te pronken op een stoel, of op een bed. Gelukkig heb ik de foto's nog. En mocht je toƩvallig weten waar ze is, dan hoor ik het heel graag.

Reacties

Geen reacties

LRB