Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
2

Homemade Granola

Mijn ontbijt is al jarenlang elke dag hetzelfde, kommetje yoghurt, fruit en muesli. Beetje saai misschien, maar voor mij een goede start van de dag. Toch is er onlangs iets veranderd in die routine. De muesli kocht ik altijd in de supermarkt, altijd dezelfde, ook heel saai. Een tijdje geleden werd ik geïnspireerd door mijn schoonzusje, die zelf lekkere en gezonde granola maakt. Dát wilde ik ook wel eens proberen, dus ik ging op zoek naar een recept. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Allereerst een basis van havermoutvlokken, zonnebloem- en pompoenpitjes en een mix van noten. Ik kies voor walnoten en pecans. Dan een mengsel maken van ongeveer 3 eetlepels honing, 3 eetlepels olie, beetje kaneel, snufje zout en vanille-extract en dit goed door de droge basis mengen. Uitspreiden op een ovenplaat, ongeveer 25 minuten in de oven bakken op 160 graden, en af en toe doorroeren. En lekker dat dat ruikt!!! Als alles een beetje gezellig bruin en knapperig is geworden, haal je de plaat uit de oven, en meng je er wat rozijnen en cranberry's door (of ander droog fruit, of kokossnippers). Niet veel werk, maar veel lekkerder dan de muesli uit de supermarkt en als je het eenmaal geprobeerd hebt wil je niet anders meer. Mijn schoonzusje maakt trouwens nog veel meer lekkers, kijk maar eens op haar website: Lin's Happy Cakes (linshappycakes.nl) ik ben helemaal fan van de Barbapapa taarten!Reacties

Geen reacties

LRB